Zvaničnik Stejt departmenta preminuo od koronavirusa

Izvor: B92, 31.Mar.2020, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvaničnik Stejt departmenta preminuo od koronavirusa

Jedan zvaničnik Stejt departmenta preminuo je od posledica koronavirusa i on je prva žrtva pandemije među američkim diplomatama.

To je danas saopštio državni sekretar SAD Majk Pompeo.

Pompeo nije detaljnije govorio o zvaničniku koji je preminuo, niti o tome kako se on zarazio, prenosi AP.

On je dodao da je između 40 i 50 zaposlenih u Stejt departmentu pozitivno na virus, uključujući zaposlene u nekoliko od 220 američkih ambasada i konzulata u inostranstvu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi ranije danas pozvala je administraciju predsednika Donalda Trampa da preduzme efikasnije mere u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Pelosijeva je istakla da bi Trampova vlada trebalo da sprovede obuhvatnije testiranje na virus i da obezbedi ključna sredstva neophodna za suzbijanje njegovog širenja, kao i da bi odgovor na epidemiju trebalo da bude bolje koordinisan.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pompeo: Zvaničnik Stejt departmenta PREMINUO od korona virusa

Izvor: Blic, 31.Mar.2020

Jedan zvaničnik Stejt departmenta preminuo je od posledica korona virusa, što je prva žrtva pandemije u američkmm diplomatskom korpusu, saopštio je danas državni sekretar SAD Majk Pompeo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.