Zvanična Podgorica zahteva da uđe u Ambasadu Srbije

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanična Podgorica zahteva da uđe u Ambasadu Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore pozvalo je ambasadora Srbije Zorana Bingulca.

Njemu je uručena nota sa zahtevom da Ambasada Srbije omogući pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade, saopšteno je iz tog resora.

Branka Milić je jedna od optuženih u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2015, a koja je pre nekoliko dana napustila suđenje i sklonila se u Amasadu Srbije u Podgorici,
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Navodi se da je notu Bingulcu uručio državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova ambasador Zoran Janković, a je to u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima.

“Pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade Srbije u Podgorici zatražen je u skladu sa nacionalnom poternicom raspisanom za optuženom Milić po naredbi Višeg suda u Podgorici”, navodi se u saopštenju.

Janković je, dodaje se, zatražio što brži odgovor Srbije i podvukao da će Ministarstvo i drugi nadležni organi i dalje postupati u skladu sa međunarodnim pravom, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom praksom u cilju omogućavanja nesmetanog vođenja sudskog postupka.

“Bingulac je istakao da ceni diplomatski pristup Crne Gore povodom ovog slučaja, te da će Ambasada Srbije uručena dokumenta promptno procesuirati nadležnim organima Republike Srbije i da će povratno informisati Ministarstvo spoljnih poslova čim dobiju zvaničan odgovor”, stoji u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador Srbije pozvan na razgovor zbog Branke Milić: Milogorci hoće da UPADNU U AMBASADU

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2018

Saopšteno je da je pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade Srbije u Podgorici zatražen u skladu sa nacionalnom poternicom raspisanom za optuženom Milić po naredbi Višeg suda u Podgorici..Povodom slučaja Branke Milić, optužene u slučaju pokušaja terorističkog napada...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Crnogorske vlasti traže da uđu u prostorije srpske ambasade

Izvor: RTS, 29.Nov.2018

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore pozvalo je ambasadora Republike Srbije Zorana Bingulca na razgovor povodom slučaja Branke Milić, optužene u slučaju pokušaja terorističkog napada 16. oktobra, koja se nalazi u prostorijama ambasade. ...

Nastavak na RTS...

SLUČAJ BRANKE MILIĆ: Crna Gora traži da uđe u Ambasadu Srbije

Izvor: Večernje novosti, 29.Nov.2018

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore uručilo notu ambasadoru Zoranu Bingulcu. Čeka se zvanični odgovor naše države na zahtev upućen iz Podgorice MINISTARSTVO spoljnih poslova (MSP) Crne Gore pozvalo je u četvrtak ambasadora Republike Srbije Zorana Bingulca na razgovor...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.