Zovko: Radikalizam i govor mržnje u Hrvatskoj traju 30 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2020, 11:12

Zovko: Radikalizam i govor mržnje u Hrvatskoj traju 30 godina

Hrvoje Zovko, predsednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) izjavio je danas da radikalizacija i govor mržnje prema svima koji su drugačiji u Hrvatskoj postoji od kada postoji savremena hrvatska država - 30 godina.

Drago mu je kaže da je premijer Andrej Plenković pokrenuo pitanje radikalizacije hrvatskog društva, ali je istakao da je to pitanje trebalo pokrenuti mnogo pre.

Zovko je to rekao za zagrebačku N1 tv povodom nedavne pucnjave na Mrkovom trgu, nakon čega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Plenović rekao da je taj događaj posledica porasta domaćeg radiklizma i ekstremizma.

Kao početak zajedničke borbe protiv govora mržnje u Hrvatskoj, Zovko je najavio akciju koju su pokrenuli HND i Sindikat novinara Hrvatske i pozvao medije da 23. oktobra onemoguće komentare na dva sata.

"Računamo na solidarnost da se 23. oktobra od 11 do 13 sati onemogući objavljivanje komentara... Neka to bude početak zajedničke borbe protiv govora mržnje", rekao je Zovko.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.