Zorana Mihajlović: Čuvajte Zlatar da ne bude kao Zlatibor

Izvor: Večernje novosti, 21.Okt.2019, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlović: Čuvajte Zlatar da ne bude kao Zlatibor

Ministarka saobraćaja i infrastrukture uputila poruku prilikom posete Novoj Varoši i najavi infrastrukturnih projekata NOVA VAROŠ - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, posetila je u ponedeljak zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem opštinu Nova Varoš i sa rukovodstvom opštine razgovarala o infrastrukturnim projektima, ali i unapređenju rodne ravnopravnosti. Pročitajte >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << još: Nišlije neće plaćati putarinu oko svog gradaMihajlovićeva je tom prilikom istakla da su za četiri godine u rehabilitaciju putne infrastrukture u Zlatiborskom okrugu uložene 3,2 milijarde dinara, te da će u ovoj i narednoj godini u održavanje drumske infrastrukture u Novoj Varoši biti uloženo blizu jedne milijarde dinara. - Pored puteva, danas smo razgovarali i o energetskoj i komunalnoj infrastrukturi u ovom kraju. Moja poruka vama je da sačuvate Zlatar, da ne bude kao Zlatibor. Neka se ne naljute Zlatiborci, ali da bude lepši od Zlatibora, da ostane uređen, a da dovede nove turiste - rekla je ona. Pročitajte još: OŽIVEO BIVŠI POGON FAP-a: Posao za 500 radnika Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, rekao je da pristup da ministarstva presele svoje kancelarije u opštine van Beograda karakteriše ovu Vladu koja ne pravi razliku između malih i velikih gradova. - Imamo izuzetnu saradnju sa opšinom. Uspostavili smo kvalitetnu sportsku i omladinsku infrastrukturu i obnovili većinu sportskih terena. Cilj nam je da podignemo sportske kapacitete opštine kako bismo dalje razvijali i sportski turizam - rekao je Udovičić. Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš, zahvalio je potpredsednici Mihajlović, rekavši da je sastanak bio konstruktivan i uspešan u cilju stvaranja moderne i lepe Nove Varoši. - Nova Varoš je strateški opredeljena za razvoj turizma. To nije moguće bez razvoja infrastrukture i krenuli smo u rekonstrukciju i izgradnju više putnih pravaca. Pre svega put od Branoševca do Zlatara, a sledeće godine i kružnog toka, puta od Špilova do Ivanjice, Kokinog Broda do Jarmovca, ali i Karađorđeve ulice u gradu - rekao je on. Krsto Janjušević, narodni poslanik iz ovog kraja, zahvalio je potpredsednici Vlade i ministru Udovičiću jer na pravi način sprovode politiku predsednika Repiblike Aleksandra Vučića i Vlade Srbije. - Sa svojim saradnicima ste na terenu i zajedno rešavamo probleme. Radimo dosta na infrastrukturi kako bi Zlatar, Pribojska banja i Zlatibor bili deo jedne turističke ponude. U susret nam ide i Koridor 11, ne čekamo skrštenih ruku, već sami stvaramo uslove za bolju budućnost - rekao je Janjušević. Potpredsenica Vlade prilikom posete opštini Nova Varoš prisustvovala je i otvaranju kancelarije za rodnu ravnopravnost ove opštine.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ministarka nezadovoljna gradnjom puta Kragujevac - Batočina: Saobraćajnica mora biti gotova za pet meseci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2019, 12:05

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa učesnicima u projektu izgradnje puta Kragujevac-Batočina, koji je važan za povezivanje Kragujevca sa drumskim Koridorom 10..."Za Ministarstvo je svaki projekat...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.