Zna se šta Putin misli o Vučiću, ali brine nešto drugo

Izvor: Mondo, 02.Jan.2019, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zna se šta Putin misli o Vučiću, ali brine nešto drugo

Odgovor ministara na ocene Vuka Jeremića o odnosu Srbija - Rusija.

Šta Vladimir Putin misli o Aleksandru Vučiću najbolje govori to što će se šef ruske države uskoro po 15. put sastati sa srpskim predsednikom, kako bi s njim razmenio mišljenje o važnim stvarima za našu zemlju, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je na taj način odbacio najnovije tvrdnje Vuka Jeremića o neiskrenom i licemernom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odnosu Srbije prema Rusiji i podsetio Jeremića da je upravo vlast kojoj je on pripadao isključila Rusiju iz procesa rešavanja pitanja Kosova i Metohije.

Stefanović u izjavi za Tanjug podseća i da upravo današnja Srbija nije uvela sankcije Rusiji, uprkos velikim pritiscima.

Ono što zabrinjava, ističe ministar Stefanović, nisu Jeremićeve neosnovane tvrdnje, već njegova najava o mešanju spoljnog faktora u promenu narodne volje u Srbiji.

„Šta Vladimir Putin misli o Aleksandru Vučiću, uveren sam da će nam pokazati i sam za nekoliko dana, tokom zvanične posete Republici Srbiji. Podsetiću da će to biti 15. susret predsednika Srbije i predsednika Rusije što dovoljno govori o želji Putina da sa Vučićem razmeni mišljenje o važnim stvarima za našu zemlju", istakao je Stefanović u izjavi Tanjugu.

VULIN: ONI SU PRIJATELJI...

Predsednik Rusije Vladimir Putin iskreni je prijatelj Srbije, ali i iskreni prijatelj predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srbija zbog toga treba da bude srećna, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin. "Teško je naći većeg lažova od Jeremića, ali, nažalost i veću štetočinu od njega. Podsetiću vas da je taj lažov rekao da (nemačka kancelarka) Angela Merkel nikada neće primiti Aleksandra Vučića, a dva dana kasnije su imali srdačne razgovore. Takođe, podsetiću vas da je predsednik Vučić s predsednikom Putinom razgovarao više puta nego svi DOS-ovski političari zajedno", istakao je Vulin

 Besmisleno je, dodaje, da o odnosima Aleksandra Vučića i Vladimira Putina govori čovek, koji, poput Jeremića, danas može da se sastane samo sa penzionisanim predsednikom neke mesne zajednice.

Srbija, kaže Stefanović, poštuje ono što je Rusija uradila za nju i pokazuje to i kada je teško, kao što recimo nije uvela sankcije Rusiji uprkos velikim pritiscima.

"Međutim, upravo je Vuk Jeremić, zajedno sa Ðilasom, Tadićem i Borkom Stefanovićem, koji su činili tadašnju vlast, značajno smanjio šanse Srbije da se bori za svoj suverenitet na Kosovu i Metohiji", naveo je ministar Stefanović.

"Katastrofalnim odlukama te vlasti, odlučivanje o statusu Kosova i Metohije izmešteno je iz Ujedinjenih nacija u okvire Evropske unije i zato danas imamo briselski dijalog, u kojem ne učestvuju ni Rusija, ni Kina, već države koje su u velikom broju priznale takozvanu nezavisnost Kosova", kazao je Stefanović.

Podseća i da je jedna u nizu pogubnih odluka u vreme vlasti Jeremića, Ðilasa, Tadića i drugih bilo i postavljanje pitanja pred Međunarodnim sudom pravde, na koje smo dobili odgovor da proglašenje takozvane nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

Upravo je ta odluka, ističe, pokrenula talas novih država koje su priznale tzv. nezavinost Kosova.

Takođe, u vreme njihove vlasti uvedena je granica i carina na Jarinju i Brnjaku, između dva dela teritorije Republike Srbije, što dovoljno govori o štetočinskoj politici koju su vodili Jeremić i tadašnja vlada, rekao je Stefanović.

Prema njegovom mišljenju, međutim, posebno je zabrinjavajuća najava Jeremića o mešanju spoljnog faktora u promenu narodne volje u Srbiji, pa bi bilo dobro, kaže Stefanović, da nam Jeremić otkrije na koje strane sile računa da bi mogle ponovo da ga vrate u fotelju.

Očigledno, dodaje, svima smeta što Aleksandar Vučić vodi politiku nezavisne i suverene Srbije.

"Uostalom, prezir koji oseća prema Jeremiću najjasnije je pokazao narod naše zemlje svaki put kada je Jeremić izašao na izbore. Jedini koji možda i dalje gaji naklonost i simpatije prema Vuku Jeremiću je Patrik Ho i siguran sam da je ta ljubav obostrana. Iz više miliona razloga“, zaključio je Nebojša Stefanović.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.