Izvor: Nezavisne Novine, 15.Dec.2016, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zločin u Beču: Srbin izbo suprugu u stanu dok je sin bio u sobi (FOTO, VIDEO)

BEČ - Muškarac (39) koji je porijeklom iz Srbije izbo je nožem na smrt suprugu (39) u stanu u ulici Marijahilferštrase u Beču. U vrijeme zločina njihov sin (16) bio je u stanu i on je i pronašao tijelo žrtve, dok je njihova dvanaestogodišnja kćerka bila u školi.

Ubistvo se dogodilo oko 7.30 sati. Muž je pošto je izbo ženu pobjegao i za njim policija intenzivno traga. Kako je saopštila policija sin je čuo vrisku i kada je izašao iz sobe zatekao je majku svu u krvi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Odmah je pozvao hitnu pomoć i policiju.

Ljekari su zatekli okrvavljenu ženu koja je još davala znakove života, sa mnogobrojnim ubodnim ranama po grudima. Uprkos pokušaju ljekara da je reanimiraju žena je ubrzo preminula na licu mjesta. Motiv zločina se istražuje, ali ono što se za sada zna je da je nesrećna žena tražila zabranu prilaska 24. novembra, zbog prijetnji supruga i nasilničkog ponašanja, i da je 6. decembra podnijela zahtjev za razvod braka što je mogući okidač za ovaj gnusni zločin.

Nasilnik očigledno nije mogao da se pomiri sa činjenicom da je njihov brak okončan. Međutim odgovorne službe su još jednom zatajile, a portparol policije je potvrdio da su dobijali prijave zbog prijetnji i da su intervenisali nekoliko puta.

"Vrlo smo potreseni ovim što se dogodilo. Upućeni smo bili u ovaj slučaj i ukazivali na ozbiljnost slučaja ali očigledno je da predmet nije dovoljno ozbiljno shvaćen", kaže Rosa Logar iz Aagencije za borbu protiv nasilja u porodici.

Video-snimak pogledajte OVDJE.

(Kurir)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.