Zlikovac Tači odlikovao generala koji je bacao OSIROMAŠENI URANIJUM na srpsku decu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2018, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlikovac Tači odlikovao generala koji je bacao OSIROMAŠENI URANIJUM na srpsku decu

Medalja dodeljena povodom 10. godišnjice jednostano proglašene nezavisnosti

Predsednik lažne države Kosova Hašim Tači odlikovao je danas penzionisanog američkog generala Veslija Klarka koji je komandant NATO tokom bombardovanja Jugoslavije.

Pročitajte i:

Klark je dobio tzv. jubilarnu predsedničku medalju povodom 10. godišnjice jednostano proglašene nezavisnosti.

- Američki general Vesli Klark, koji je bio veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uporan u obezbeđivanju slobode i mira na Kosovu danas, ukrašen je jubilarnom predsedničkom medaljom decenije nezavisnosti. Ovo odlikovanje za generala Klarka predstavlja zahvalnost za hiljade američkih građana i vojnika koji su dali izuzetan doprinos za Kosovo - napisao je Tači na svojoj Fejsbuk stranici.

Tači je dodao i da će građani Kosova biti večno zahvalni SAD i Klarku.

Penzionisani američki general prethodno je juče ocenio da još nije došlo vreme da Kfor i druge međunarodne snage pod ingerencijom SB UN napuste Kosovo. On se na konferenciji za novinare "pravdao" da cilj bombardovanja 1999. godine "nije bio da se oduzmu životi":

- Nismo želeli da ubijemo nikoga tokom bombardovanja. Nismo želeli da iko pogine. Nismo čak želeli ni da bombardujemo. Mi smo samo želeli da prestane etničko čišćenje.

Klark je prisustvovao i svečanoj večeri u cilju prikupljanja sredstava namenjenih projektu američkog univerziteta "Podrži buduću uspešnu priču" što je bio i povod za njegovu posetu Kosovu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.