Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jul.2016, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna Arena ide filmu Zrinka Ogreste, najbolja muška ulaga Lazar Ristovski

Velika Zlatna Arena za najbolji film na 63. Pulskom filmskom festivalu pripala je filmu 'S one strane' redatelja Zrinka Ogreste, produkcijske kuće 'Interfilm', producenta Ivana Maloče, dok je publika, glasanjem za Hrvatski program prikazan u Areni, dodijelila nagradu Zlatna vrata Pule filmu 'Lazar' režisera Svetozara Ristovskog s prosječnom ocjenom 4,89, objavila je direkcija festivala na konferenciji za novinare održanoj u subotu Puli

Filmu 'S one strane' pripalo je još šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Zlatnih Arena i to za režiju Zrinku Ogresti, za scenarij Mati Matišiću i Zrinku Ogresti, za najbolju glavnu žensku ulogu Kseniji Marinković za ulogu Vesne, za najbolju glavnu mušku ulogu Lazaru Ristovskom za ulogu Žarka u filmu, za montažu Tomislavu Pavlicu te za oblikovanje zvuka Martinu Semenčiću Ivanu Zeliću.

Filmu 'Sve najbolje' rediteljke Snježane Tribuson pripale su tri Zlatne Arene, i to Željki Burić za scenografiju, Ivani Zozoli Vargović za kostimografiju te Saši Budimiru, Ratimiru Rakuljiću i Ladu Skorinu za vizualne efekte. Filmu 'Narodni heroj Ljiljan Vidić' redatelja Ivana Gorana Viteza pripale su dvije Zlatne Arene i to za masku Slavici Šnur te za kameru Tamari Cesarec. Zlatna Arena za muziku pripala je Rundek Cargo Triu za film 'Generacija 68' redatelja Nenada Puhovskog. Zlatna Arena za najbolju sporednu žensku ulogu pripala je Teni Brankov Nemet za ulogu Nike u filmu 'Trampolin' reduateljke Katarine Zrinke Matijević, dok je za najbolju sporednu mušku ulogu osvojio Goran Navojec za ulogu Ljube u filmu 'Sve najbolje' rediteljke Snježane Tribuson.

Nagrada Breza za najboljeg debitanta pripala je Renati Pokupić za ulogu Brankice u filmu 'Sve najbolje' rediteljke Snježane Tribuson. U konkurenciji hrvatskog programa-manjinske hrvatske koprodukcije Zlatnu Arenu za najbolji film pripala je filmu 'Dobra žena' rediteljke Mirjane Karanović, za režiju filmu 'Vrapci' redatelja Runara Runarssona, a za glumačko ostvarenje Vedranu Živoliću za ulogu Lazara u filmu 'Lazar' Svetozara Ristovskog. Nagrada Hrvatskog društva filmskih kritičara 'Oktavijan' dodjeljena je filmu 'S one strane' s prosječnom ocjenom 4,28. Najboljim kratkim filmom iz Hrvatskog programa proglašen je film 'Cvijeće' rediteljke Judite Gamulin.

Zlatna Arena za najbolji dugometražni film u međunarodnom programu pripala je filmu 'Nezakonito' reditelja Adriana Sitarua. Zlatne Arene nagrađenima će biti dodijeljene večeras u pulskoj Areni.

(tportal.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.