Živković nudi pomoć Vučiću u pisanju programa Vlade - bez naknade

Izvor: Press, 02.Apr.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković nudi pomoć Vučiću u pisanju programa Vlade - bez naknade

Predsednik te stranke Zoran Živković je danas ponudio pomoć u pisanju programu nove vlade lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću, istakavši da to ne znači da Nova stranka želi da bude u budućoj vladi.
- Nova stranka će biti opoziciona stranka u ovom mandatu, a nije blisko pameti ni očekivati da će Vučić pozvati mene ili Vladimira Pavićevića (zamenik predsednika Nove stranke) u vladu - rekao je Živković na konferenciji za novinare.
Prema njegovim rečima, Nova >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << stranka, ukoliko i bude pozvana na razgovore o budućoj vladi, neće prihvati taj poziv jer smatra da vlada u proteklih godinu i po dana nije uradiula ništa, niti će uraditi bilo šta. Živković je zatražio izvinjenje od Vučića jer ga je, kako je naveo, u predizbornoj kampanji nazvao ekstremistom, dodavši da bi poziv za razgovore o budućoj vladi "bilo pozivanje ekstremista". On očekuje da "do kraja godine a možda i ranije budu raspisani izbori u Vojvodine, pa lokalni izbori, a potom možda i predsednički", jer "Vučiću više odgovora da je stalno u predizbornoj kampanji nego da rešava probleme".
- Njegov (Vučićev) plan je da sledeće dve - tri godine provede u izborima", smatra Živković i dodaje da za pomoć u pisanju programa nove vlade ne traži naknadu za autorska prava, niti očekujue bilo šta drugo.
Živković je naveo da, osim što je Republička izborna komisija proglasila rezulate martovskih iozbora i utvrdila listu poslanik, ništa nije zvanično poznato ni o programu buduće vlade a ni o tome kada će biti konstituisan novi saziv parlamenta.
- Ni poslanici nisu dobili obaveštenje o konstitutivnoj skupštini...i očekujemo da to bude što pre - rekao je predsednik Nove stranke, koja je na martovskim izborima izasla na koalicionoj listi sa Demokratskom strankom posle čega je postala parlamentarna partija.
Živković je Vučiću ponudio program "efikasne vlade" koja bi uz premijera imala devet ministarstva, kao i niz mera koje suštinski odslikavaju stranački program Nove stranke.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.