Zima u Lukovskaoj banji

Izvor: RTS, 23.Jan.2019, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zima u Lukovskaoj banji

Lukovska Banja je, sudeći prema broju izdatih vaučera, jedna od najtraženijih turističih destinacija u Srbiji. Smeštena je na najvišoj nadmorskoj visini, što joj osim banjskog, daje epitet I klimatskog lečislišta. Ovde sezona traje tokom cele godine, a osim naših, sve je više i inostranih gostiju.
Duž Lukovske reke nalazi se 37 izvora termomineralne vode temperature do 68 stepeni. Moć prirode >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja je u Lukovskoj Banji spojila tople izvore i snežne pahulje za mnoge ima neprocenjivu vrednost.

"Osećaj je predivan. Jedinstven sećaj pogotovu ako imate sreće da sneg pada. Znači to je nešto što treba doživeti i zbog toga šestu godinu dolazim ovde i  to uvek u istom periodu", kaže Svetlana Selena iz Slankamena.
U čarima zime ovde uživa sve više i stranih gostiju. Najbrojniji su iz susedne Makedonije.
"Sve je predivno - sunce, sneg, personal je odličan u hotelima. Mi smo već treći dan tu i baš je divno. Izjutra idemo na sneg, onda se kušamo, plivamo u toplom bazenu, zbog potrebe radimo i neke terapije, tako da sve u kompletu je divno, fantastično, opušteno, spokojno", kaže Katica Najkov iz Skoplja.
Smeštena na istočnim padinama Kopaonika, Lukovska banja odavno nije samo lečilište, već imesto za aktivan odmor.
"Sama nadmorska visina na kojoj se nalazi Lukovska Banja - 680 metara, pokazuje da je to izuzetno zdrava sredina. Imamo toplu vodu koja je osnovni faktor zbog koga dolaze gosti, imamo netaknutu prirodu, zimi ima dovoljno snega, ima dovoljno sportskih terena da ljudi mogu da se relaksiraju, a i ekipe mogu da se pripremaju u zimskim uslovima", kaže Žarko Đurić, direktor Lukovske Banje.
"U blizini samih hotela nalazi se i naša ski staza dužine 300 metara koja predstavlja pravu atrakciju i razonodu za naše goste i kojojm se upotpunjuje inače bogat velnes sadržaj", kaže Nataša Nikolić iz Lukovske Banje.
Hoteli Kopaonik i Jelak premali su da prime sve one koji bi ovde da uživaju i odmaraju se. Zato je počela gradnja novog hotela sa četiri zvezdice koji će zadovoljiti standarde i zahtevnijih gostiju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.