Zlatna ribica preživela 21 mesec u zatrpanoj ustajaloj bari bez hrane i svetlosti

Izvor: Blic, 19.Sep.2013, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna ribica preživela 21 mesec u zatrpanoj ustajaloj bari bez hrane i svetlosti

Jedna zlatna ribica uspela je da preživi 21 mesec bez hrane, sveže vode i svetlosti nakon što je izbio požar na imanju i zatrpao jezerce u koje se nalazila.

Kada je u jednoj kući u Eseksu izbio požar 2011. verovalo se da su sve ribice bile izvađene iz jezera, ali Smouki, kako sada zovu ovu žilavu zlatnu ribicu je ostala zatrpana. Međutim , uspela je da preživi od decembra 2011. Beri Eldridž šef gradilišta ispričao je kako su slučajno otkrili ribicu kada su završavali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << popravku kuće. Smouki je pronađen bez ogrebotine i bilo kakve bolesti.

Goldfish survives for 21 months without fresh food or light after Essex fire http://t.co/qELgzJpnSI & pic.twitter.com/mPo6sFqv3n

— BBC News (UK) (@BBCNews) September 19, 2013

Ribama je za preživljavanje neophodan kiseonik iz vode a pravo je čudo da ribicu nije ubio dim. Gradske vlasti su se već čule sa bivšim vlasnicima kuće koja je izgorela i dogovorili da im vrate ribicu.

Profesor Metju Gejdž sa Univerziteta "East Anglia" je rekao kako je ova zlatna ribica najbolji primer da životinje mogu da se adaptiraju na svakakve uslove života.

- One žive "na rezervi" odnosno od već sakupljenih masti i proteina. Ribica je smanjila svoje životne funkcije na minimum. Očigledno je i nedostatak svetla pomogao Smoukiju jer je voda sve vreme bila hladna. Drugo objašnjenje toga kako je ova zlatna ribica tako dugo preživela je da se hranila ostalim mogućim stanovnicima bare - crvima, insektima i malim puževima - ispričao je profesor.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Žilava: Zlatna ribica preživela 21 mesec u ustajaloj bari bez hrane i svetlosti

Izvor: Blic, 19.Sep.2013

Jedna zlatna ribica uspela je da preživi 21 mesec bez hrane, sveže vode i svetlosti nakon što je izbio požar na imanju i zatrpao jezerce u kojem se obrela...Kada je u jednoj kući u Eseksu izbio požar 2011. godine, verovalo se da su sve ribice izvađene iz jezera, ali je Smouki, kako sada zovu ovu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.