Izvor: Beta, 11.Jun.2022, 12:59

Žigmanov: Spremni smo za razgovor o budućoj vladi, imamo dobru saradnju sa Vučićem

 Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov izjavio je da je ta stranka spremna da razgovara o budućoj parlamentarnoj većini, odnosno novoj Vladi Srbije."DSHV je legalistička stranka, koja drži do instituta dijaloga s institucijama političkog sistema, a jedna od ključnih je i predsednik republike. I u proteklih pet godina imali smo, istina ne redovnu, ali poprilično dobru saradnju s predsednikom Aleksandrom Vučićem i zahvaljujući njemu počeli smo da rešavamo velike izazove s kojima se Hrvati u Republici Srbiji suočavaju", rekao je Žigmanov za današnji list Politika.On je istakao da to da li će biti u izvršnoj vlasti zavisi od programske profilacije nove Vlade, ali i da je njihova platforma takva da hoće da budu akteri u politikama koje će voditi Srbiju u evropske integracije, osnaživati vladavinu prava, doprinositi radu nezavisnih institucija. Tu ubraja i izgradju integrišuće politike prema nacionalnim manjinama.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Lider DSHV: Spremni smo za razgovore o vladi Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2022

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov rekao je da je njegova stranka spremna da razgovara o budućoj parlamentarnoj većini, odnosno, novoj vladi Srbije. On je za današnje izdanje "Politike" rekao da to da li će biti u izvršnoj vlasti zavisi od programske profilacije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.