Izvor: N1 televizija, 13.Jul.2018, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zidanje" Slavije: Izvođač krivi kišu, meteorolozi demantuju

Umesto da u novembru 2017. bude svečano otvoren, plato na Slaviji i dalje je gradilište. Pošto su u aprilu ove godine popucale betonske ploče i plato se maltene raspadao, grad je izvođaču naredio hitnu popravku koja je do sredine maja trebalo da bude završena. U sredinu jula izvođač ulazi s novim rokom, a to je 8. avgust.

Izvor: N1

Ne bude li i taj rok ispoštovan, zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavljuje sankcije za izvođača.

Propevala fontana, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << porasla trava, olistalo drveće, a plato na Slaviji još se gradi.

Na ispitu izgradnje platoa na Slaviji, izvođač radova već je pao i to kada je u aprilu tek izgrađeni plato počeo da se raspada. Sada pada i na popravnom, jer novi rok koji je investitor postavio uveliko je probijen. Objašnjenje izvođača - firme MBA Ratko Mitrović i bukvalno - dobuje.

Kiša je, kažu, krivac što popravka koja je počela 19. aprila nije završena sredinom maja. Za isti taj period međutim, meteorolozi kažu da je bio sušan.

"U periodu od 19. aprila do 19. maja imali smo samo pet kišnih dana i za tih pet dana palo je ukupno 49,3 mm po metru kvadratnom, a od tih pet dana, u tri je kiša padala manje od jednog milimetra po metru kvadratnom", kaže Milena Lazarević, meteorološkinja N1.

N1: 49,3 mm po metru kvadratnom, kakva je to zapravo kiša?

Lazarević: To je sipeća kiša, ne radi se o pljusku...

Kiša može biti objektivni razlog za kašnjenje, ali ne beskonačni, kaže zamenik gradonačelnika i podseća da je nadzor više puta još od 2017. godine davao izvođaču produženje rokova. Poslednji put, umesto u maju, dao je novi rok - 8. avgust.

"Sačekaćemo 8. avgust koji nije daleko, kada 8. avgusta budemo videli da li je sve popravljeno, znaćemo koji su dalji koraci. Ja bih voleo da me izvođač prijatno iznenadi, pa da završi to do 8. avgusta... Ukoliko završi tada će ispuniti svoju ugovornu obavezu i biće isplaćen, ukoliko ne završi slede dalje koraci, a to je da mi aktiviramo garanciju koju imamo i na osnovu koje ćemo moći da angažujemo neka druga preduzeće da završe plato", kaže Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

Jer bude li Grad Beograd aktivirao garanciju, firma MBA Ratko Mitrović bi mogla da se pozdravi s izgradnjom u Beogradu.

Da li je u toj firmi bio problem ili u onima koje su vršile nadzor nad izvođačem, izveštaj bi trebalo da je u gradskom sekretarijatu za investicije, čiji sekretar Luka Petrović, uprkos obećanju da hoće, na pitanja N1 nije odgovorio do početka Dnevnika u 19.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Novi rok za hitnu popravku Slavije

Izvor: N1 televizija, 13.Jul.2018

Umesto da u novembru 2017. bude svečano otvoren, plato na Slaviji i dalje je gradilište. Pošto su u aprilu ove godine popucale betonske ploče i plato se maltene raspadao, grad je izvođaču naredio hitnu popravku koja je do sredine maja trebalo da bude završena. U sredinu jula izvođač ulazi s...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.