Žena-zmaj preuzima kormilo privrede: Anđelka Atanasković nasleđuje ministra Kneževića

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 00:41

"Žena-zmaj" preuzima kormilo privrede: Anđelka Atanasković nasleđuje ministra Kneževića

Bila je proglašavana za najboljeg menadžera jugoistočne Evrope

Anđelka Atanasković rođena je u Trsteniku 1958. godine, gde je završila osnovnu pa potom i Tehničku školu. Nakon završene srednje škole upisala je Mašinski fakultet na čijem je kraljevačkom odeljenju diplomirala 1982. godine.

Predsednik Aleksandar Vučić prozvao je Anđelku Atanasković "ženom-zmaj", kako je rečeno, zbog njene upornosi i požrtvovanja u svom poslu.

Ceo radni vek >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << provela je u jednoj firmi u kojoj se zaposlila odmah po diplomiranju - u fabrici "Prva petoletka - namenska" gde je prvo radila kao direktor kontrole.

Poslednjih šest godina je na mestu generalnog direktora PPT "Namenska".

Proglašavana je za najboljeg menadžera jugoistočne Evrope 2016. godine, Ženu godine u regionu, a pripala su joj brojna priznanja regionalnih i republičkih privrednih komora.

Nakon parlamentarnih izbora koji su održani u junu mandat za sastav buduće vlade Srbije dobila je Ana Brnabić i Vlada je formirana u okviru zakonskog roka koji traje do trećeg novembra. Kako je predsednik Vučić najavio, buduća Vlada imaće ograničeno trajanje, dok će novi Vladini funkcioneri imati priliku da ostvare ciljeve koji su pred njima za manje od dve godine, tačnije do narendih predsedničkih izbora 2022. godine uz koje će biti raspisani i parlamentarni izbori. Pored toga, nova Vlada obuhvata i tri nova ministarstva, kao i to da 50 odsto od ukupnih funkcionera u Vladi čine žene.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.