Žena osumnjičena za ubistvo koje potresa SAD

Izvor: B92, 03.Jul.2020, 09:13

Žena osumnjičena za ubistvo koje potresa SAD

Sesili Agilar (22) osumnjičena je za saušesništvo u ubistvu 20-godišnje Vanese Gilen.

Gilenova je bila pripadnica vojske SAD koja je radila u Fort Hudu, najmnogoljudnijoj američkoj vojnoj bazi na svetu nedaleko od grada Kilena u Teksasu, izvestio je BBC.

Vanesa Gilen poslednji put je viđena 22. aprila u svojoj jedinici u bazi Fort Hud, a veruje se da su njeni posmrtni ostatci pronađeni početkom ove nedelje kod Bel Kauntija, nedaleko od Kilena.

Zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << baze optužili su danas Erona Dejvida Robinsona (20) za ubistvo Gilenove, koji je tokom policijske potere za njim u utorak oduzeo sebi život.

Porodica ubijene Gilenove zahtevala je kongresnu istragu u Fort Hudu, navodeći da je Vanesa bila izložena maltretiranju u svojoj jedinici, međutim vojni zvaničnici tvrde da ne postoje podaci koji bi ukazali da je mlada pripadnica oružanih snaga bila seksualno uznemiravana ili napadnuta.

Pravni zastupnici porodice Gilen tvrde da američka vojska igra "prljavu igru" i prikriva informacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.