Zeman upitao Zapad: Inteligentan čovek napravi jednu grešku, DEBIL dve, a šta reći za one koji naprave i treću?

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2018, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeman upitao Zapad: Inteligentan čovek napravi jednu grešku, DEBIL dve, a šta reći za one koji naprave i treću?

Žestoko ga iskritikovao

Zapad je potpuno promenio Bliski istok ušavši u Irak, Libiju i sada u Siriju, rekao je predsednik Češke Miloš Zeman na državnom radiju F1.

Pročitajte i:

Češki predsednik je naveo da su zapadne države ušle u Irak pod izgovorom da država ima oružje za masovno uništenje koje nije pronađeno. Vojna operacija je izazvala mnogobrojne žrtve.

Zeman je naglasio da Zapad nije izvukao nikakve zaključke i umešao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se u unutrašnje stvari Libije. Sada u toj zemlji nema Vlade i preko njene teritorije idu hiljade migranata u pravcu Evrope.

Zatim su zapadne države ušle u Siriju, gde se vlada Bašara el Asada se bori protiv islamskih ekstremista. Zeman je naveo da je sirijska vojska saterala u ćorsokak teroriste i u zemlju su počele da se vraćaju izbeglice, ali menjanje "usporava ovu tendenciju".

- Inteligentan čovek napravi jednu grešku i ne ponavlja je više. Čovek sa niskim koeficijentom inteligencije, to jest debil, pravi dve greške jednu za drugom. A šta reći za one koji prave istu grešku tri puta? Kako se u programu ne bih loše izražavao, bolje da ne kažem ništa. Najmekše je reči - to je glupost - rekao je Zeman.

Istovremeno, on je kritikovao i vršioca dužnosti češkog premijera Andreja Babiša jer je izjavio da su ti napadi bili neizbežni zbog navodnog napada na civile hemijskim oružjem.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.