Zelenski: SAD ne mogu da nam narede istragu o Bajdenu

Izvor: B92, 30.Sep.2019, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenski: SAD ne mogu da nam narede istragu o Bajdenu

Kijev -- Predsednik Volodimir Zelenski rekao je da Ukrajina ne može biti naterana da otvori istragu o predsedničkom kandidatu američkih demokrata Džou Bajdenu.

To se odnosi i na poslovanje njegovog sina u Ukrajini.

"To nema nikakve veze sa mnom. Naša nezavisna policija je spremna da istraži svako kršenje zakona", rekao je Zelenski novinarima.

Američki predsednik Donald Tramp je u julu od Zelenskog tražio da ispita njegovog političkog rivala Bajdena. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Upitan o Trampovom zahtevu, Zelenski je rekao da je Ukrajina "nezavisna zemlja i da joj se ne može naređivati".

Zelenski nije naveo šta bi moglo da dovede do eventualnog pokretanja istrage.

Ukrajinski lider je ponovo kritikovao odluku Bele kuće da objavi transkript njegovog julskog telefonskog razgovora s Trampom, dodavši da Ukrajina "najverovatnije" neće objaviti svoj transkript.

Objavljivanje sadržine Trampovog zahteva Zelenskom je demokratama u Kongresu SAD omogućilo da formalno počnu proceduru za istragu protiv Trampa, koja bi mogla dovesti i do njegovog smenjivanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.