Zeleni čaj usporavanja taloženje masnoća u telu

Izvor: Blic, 06.Okt.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeleni čaj usporavanja taloženje masnoća u telu

Ispijanje jedne šoljice zelenog čaja može da spreči taloženje masnih naslaga i dalje debljanje čak i kod gojaznih ljudi, tvrde naučnici.

Zeleni čaj sadrži supstancu EGCG (epigalokatehin-3-galat) koja znatno usporava stvaranje masnih naslaga kod ljudi čija se ishrana zasniva na visoko kaloričnim namirnicama.

Naučnici sa Pen univerziteta u Americi došli su do ovog zaključka nakon eksperimenata koji su sprovedeni na gojaznim miševima. Kod onih životinja koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su redovno dobijale supstancu EGCG primećeno je da su se 45 odsto sporije gojile u odnosu na kontrolnu grupu.

Međutim, ono što je bitno je da su naučnici naglasili da zeleni čaj nikako ne treba koristiti kao sredstvo za mršavljenje, jer on nema moć da potisne glad.

Povezane vesti: Koja dijeta je najuspešnija?

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.