Zdravstveni sistem SAD na ivici, pacijenti spavaju po hodnicima

Izvor: B92, 19.Jul.2020, 10:32

Zdravstveni sistem SAD na ivici, pacijenti spavaju po hodnicima

Brzi rast broja novih slučajeva koronavirusa doveo je do toga da su sobe u urgentnim centrima širom Sjedinjenih Država prepune.

Neki pacijenti su preseljeni u hodnike, dok medicinsko osoblje radi dodatne smene da bi uspeli da odgovore na priliv pacijenata.

Pacijenti koji se bore za vazduh stavljaju se na respiratore u jedinicama hitne pomoći pošto su jedinice intenzivne nege pune, kažu zvaničnici.

Tim pacijentima je potrebna skoro neprekidna nega zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čega su radnici službi hithne pomoći prenapregnuti, jer takođe odgovaraju na druge tipične slučajeve zbog kojih se dolazi u hitnu pomoć, kao što su bol u grudima, infekcije i prelomi, prenosi Glas Amerike.

U Teksasu, doktorka Elison Hedok sa Koledža medicine Bejlor izjavila je da je sadašnja situacija gora od uragana Harvi zbog kojeg je Hjuston poplavljen 2017. U državi je prijavljen novi dnevni rekord smrtnih slučajeva i više od 100.000 potvrđenih slučajeva, četvrti dan za redom.

U SAD je zaraženo 3,6 miliona ljudi od ukupno 14,1 milion obolelih od Kovida 19. Sledi Brazil sa dva miliona slučajeva, dok je Indija došla na treće mesto sa milion inficiranih, podaci su iz statistike Džons Hopkins univerziteta.

Prema podacima baze Njujork tajmsa, više od 70.000 novih slučajeva Kovida 19 zabeleženo je u petak u SAD.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.