Zbog smrti dečaka održan još jedan protest građana na Karaburmi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2021, 22:51

Zbog smrti dečaka održan još jedan protest građana na Karaburmi

Na Karaburmi, na uglu ulica Marjane Gregoran i Pana Đukića, i danas su se okupili građani u znak protesta zbog tragične pogibije devetogodišnjeg Stefana B. (9), koga je na ovom mestu u nedelju uveče kolima udario bahati vozač, preneli su mediji.

Protest koji je počeo u četvrtak uveče nastavljen je tokom cele noći, a danas su se okupljenima priključili i građani iz drugih delova grada.

Na sredini puta, na asfaltu gde su se okupili građani, kredom je napisano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Ovde je ubijen Stefan", prenele su Novosti.

Mnogi su na sebi imali majice sa likom Stefana. Sa njima je bio i deda nastradalog dečaka koji se zahvalio na podršci.

Okupljeni su minutom ćutanja odali počast Stefanu, poručivši da su se ovde okupili tražeći pravdu, sa porukom da je njihova roditeljska dužnost da zaštite decu.

Okupljeni su istakli da će ostati na ulici dok ne dobiju zvaničnu potvrdu da je ubica iza rešetaka. Oni takođe traže i smenu sudije koja nije ubici odredila zadržavanje, već mu je dopustila da se brani sa slobode.

Krivično vanpretresno veće suda usvojilo je žalbu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i odredilo pritvor za L. G. (38) koji je, kako se sumnja, 18. jula uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje dece od pet i devet godina na pešačkom prelazu pa pobegao. Devetogodišnji dečak je juče od povreda preminuo.

Portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je odlukom veća preinačeno rešenje sudije za prethodni postupak i određen pritvor do 30 dana za L.G, koji će se računati od dana i časa lišenja slobode.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.