Zbog putovanja u Hrvatsku 24 maturanta moraju u karantin

Izvor: B92, 07.Avg.2020, 19:16

Zbog putovanja u Hrvatsku 24 maturanta moraju u karantin

Dve 18-godišnjakinje vratile su se u italijanski grad Padovu zaražene koronavirusom posle letovanja u Hrvatskoj.

Zbog toga će 24 maturanta iz pokrajine Veneto biti u samoizolaciji, preneli su danas italijanski mediji.

Oni su matursku ekskurziju proveli na Pagu. Svi iz odeljenja koji su išli na putovanje moraće da se testiraju na virus kovid 19, navodi Korijere dela sera.

"Poslednje leto zabave nakon srednje škole i pre odlaska na fakultet ili zaposlenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završava se na neočekivan način", piše italijanski list.

Dve devojke koje su zaražene virusom otišle su zajedno sa vršnjacima na izlet na ostrvo Pag u organizaciji agencije iz Breše, a u planu su bili izlasci u noćne klubove, festivali i druge vrste zabavnih aktivnosti.

Istovremeno, nemački mediji preneli su da su zdravstvene vlasti u Nemačkoj otkrile novo žarište koronavirusa u distriktu Getingen blizu Štutgarta i takođe je reč o maturantima koji su se zarazili dok su bili na odmoru na Pagu.

Šef zavoda za javno zdravstvo tog distrikta Hajnc Pehler rekao je da se koronavirus sve češće detektuje kod osoba koje se vraćaju sa Balkana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.