Zbog pretnji Vojtehovski osam meseci kućnog zatvora sa nanogicom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2019, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog pretnji Vojtehovski osam meseci kućnog zatvora sa "nanogicom"

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na osam meseci kućnog zatvora, uz elektronski nadzor (nanogicu), Branka Tomića (36) iz Majdanpeka zbog pretnji novinarki Tatjani Vojtehovski Stevanov i njenoj ćerki putem društvene mreže "Tviter".

Ovom odlukom, pooštrena je kazna Tomiću, pošto je preinačena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je u februaru Tomić bio uslovno osuđen na osam meseci zatvora sa rokom provere od tri godine zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Prema oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud je utvrđenim olakšavajućim okolnostima za Tomića, koji je priznao krivično delo, ipak dao preveliki značaj - "u odnosu na stepen krivice učinioca, jačinu ugrožavanja i povredu zaštićenog dobra, kao i okolnosti pod kojima je delo učinjeno", navodi se u obrazloženju odluke objavljene na sajtu suda. Tomiću je presudom izrečena i mera bezbednosti oduzimanja predmeta - mobilnog telefona i kartice, kao i računarsko kućište. Vojtehovska i njena ćerka su radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućene na parnicu. Tomić je osuđen jer je 25. decembra 2018. godine na "Tviteru" sa svog naloga poslao poruku na nalog Vojtehovski Stevanov preteće sadržine.

Takođe jer je sutradan u toku emitovanja emisije "Život priča" na televiziji Prva, tokom koje novinarka komunicira sa gledaocima emisije putem društvene mreže "Twitter", sa svog naloga poslao poruku na nalog Vojtehovske preteći da će napasti na život i telo nje i njene kćerke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osam meseci kućnog zatvora zbog pretnji Tatjani Vojtehovski

Izvor: Danas, 15.Maj.2019

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na osam meseci kućnog zatvora, uz elektronski nadzor (nanogicu), Branka Tomića (36) iz Majdanpeka zbog pretnji smrću novinarki Tatjani Vojtehovski i njenoj ćerki putem društvene mreže "Tviter“. Članak Osam meseci kućnog zatvora zbog pretnji Tatjani...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.