Aerodrom neprekidno otvoren, odluka na kompanijama i pilotima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2020, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom neprekidno otvoren, odluka na kompanijama i pilotima

Zbog guste magle na beogradskom aerodromu jutros su otkazani ili preusmereni pojedini letovi, a na "Nikoli Tesli" kažu da je aerodrom neprekidno otvoren za aviosaobraćaj jer raspolaže Kategorijom IIIb, odnosno najsavremenijim uređajima za sletanje i poletanje aviona u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti, magle, te da od aviokompanija i pilota zavisi da li će sleteti ili poleteti u tim uslovima.

To znači da su na aerodromu stvoreni uslovi da avioni sleću pri horizontalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vidljivosti duž piste od 50 metara i vertikalne vidljivosti većoj od 15 metara, navodi se u saopštenju aerodroma.

Na aerodromu napominju da je da li će aviokompanije sletati ili poletati u uslovima smanjene vidljivosti, osim kategorije aerodroma, važno i nekoliko drugih činilaca: da li su avioni opremljeni adekvatnom opremom za prijem signala sa zemlje, da li piloti poseduju odgovarajuće dozvole za sletanje i poletanje u ovakvim uslovima, procedura koje propisuju aviokompanije i na kraju, zavisi od odluke pilota, koji odlučuju da li će u uslovima smanjene vidljivosti sleteti u Beograd, preusmeriti let na najbliji aerodrom odnosno da li će uopšte i poleteti ka Beogradu.

Sve operativne službe aerodroma Nikola Tesla neprekidno su angažovane kako bi se aviosaobraćaj odvijao bezbedno i sigurno, uz pružanje efikasne usluge putnicima i komfora dok borave kod nas.

Sve informacije o redu letenja i statusu pojedinačnih letova, svi zainteresovani mogu u realnom vremenu dobiti putem internet prezentacije aerodroma www.beg.aero, putem broja telefona Info centra 011 209 4444, kao i u izabranoj aviokompaniji, kažu na aerodromu "Nikola Tesla".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

AMSS upozorava na smanjenu vidljivost i klizave puteve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2020

Tokom večeri gusta magla zadržaće se na teritoriji Vojvodine i na širem području Beograda, uz smanjenu vidljivost mestimično do 100 metara, dok je na jugoistoku zemlje zbog magle vidljivost od 100-200 metara. Na deonicama gde je vidljivost smanjena ispod 100 metara AMS S savetuje vozačima da uključe...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.