Zbog igrice PLAVI KIT decak iz Velike Plane prezivljava pakao Cuvaj se da ti ne stradaju roditelji ubicemo ti brata

Izvor: medio.rs, 19.Maj.2017, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog igrice PLAVI KIT decak iz Velike Plane prezivljava pakao Cuvaj se da ti ne stradaju roditelji ubicemo ti brata

Pretnje su stizale SMS porukama, na srpskom jeziku

U Srbiji je prva žrtva “Plavog kita”13-godišnji J.V. iz okoline Velike Plane se samo zahvaljujući reakciji svojih roditelja i drugova izvukao iz kandži igrice koja tinejdžere nagoni na samopovređivanje, a na kraju i na samoubistvo.

Međutim, u ispovesti za “Srpski telegraf” njegovi roditelji kažu da agoniji nije kraj, jer mališan sada dobija poruke sa pretnjama smrću čitavoj porodici ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << bude pričao nekome o igrici.

– Sve je počelo kada smo dobili upozorenje od dečaka iz odeljenja našeg sina koji nam je poslao poruku da on igra opasnu igricu i da može nešto strašno da se dogodi. Sve mi je bilo čudno jer je naš sin živo dete i nije, kako se kaže, kompjuterski tip. A onda smo videli da ima ogrebotine na ruci i nekako u isto vreme čuli o toj igrici “Plavi kit” –  započinje svoju priču Zlatko V., otac dečaka koji je, zvanično, postao  prva žrtva zlokobne igrice u Srbiji.

Kako se priča, još nekoliko dece iz istog mesta je aktiviralo ovu igricu, ali je zvanično jedino za J.V. poznato da je ispunio i drugi zadatak – sekao se po ruci.

– J. se posle svega toliko uplašio i pokušao je da izbriše igricu. Međutim, to je kao neki virus, stalno se vraćala. Na kraju je morao telefon da vrati na fabričko podešavanje. Slučaj smo prijavili policiji, oni su brzo reagovali i hvala im – kaže Zlatko V.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Pio njegovim i rečima njegove supruge, njihov sin je bio uplašen, ali težih posledica nije bilo. Sa njim su pričali policajci obučeni za rad sa maloletnicima, ali i školski psiholog i socijalni radnik.

– Svi oni su shvatili da je naš sin žrtva, ali on nije jedini. Još jedna devojčica se isekla po ruci, to je jedan od zadataka koje su morali da ispune. Fotografisao je povrede i poslao ih da bi dobio sledeći izazov. Ali, kada je odustao, počele su da mu stižu preteće poruke: “Čuvaj se da ti ne stradaju roditelji!”, “Ubićemo ti brata”. Još uvek se plašim, pretnje su stizale SMS porukama, na srpskom jeziku – kaže majka dečaka, želeći da ovim putem upozori sve roditelje da obrate pažnju na svoju decu.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.