Zbog griže savesti platio kaznu posle 44 godine

Izvor: N1 televizija, 02.Jul.2018, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog griže savesti platio kaznu posle 44 godine

Jedan Amerikanac je zbog griže savesti platio novčanu kaznu za saobraćajni prekršaj koji je počinio pre 44 godine.

Policija u gradu Minersvilu u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji primila je koverat s pet dolara i porukom.

Šef policije Majkl Kombs za WNET-TV je kazao da je iz poruke jasno da je savesni Amerikanac odlučio da plati kaznu koja mu je za pogrešno parkiranje izrečena daleke 1974. godine.

"Ovu kaznu nosim duže od 40 godina. I ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sam nameravao da je platim. Izvinjavam se što vam nisam otkrio svoj identitet. Poštovanje, Dejv", piše u poruci koju je pročitao Kombs.

Novčana kazna je izrečena u vrednosti dva dolara, a kažnjeni Amerikanac je samostalno uračunao kamatu i policiji na adresu poslao pet dolara.

Kombs je pojasnio da u vreme izricanja prekršajne kazne nije bilo uvezanog sistema registrovanih vozila i da je vozač s registarskim tablicama iz savezne države Ohajo mogao da izbegne plaćanje kazne ako je vozilo registrovao u drugoj saveznoj državi.

On je takođe dodao da je kazna od dva dolara, koja je izrečena pre skoro četiri i po decenije, u protivrednosti današnjih 20 dolara.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Grizla ga je savest, pa je konačno platio kaznu - posle 44 godine

Izvor: B92, 03.Jul.2018, 08:37

Jedan Amerikanac je, zbog griže savesti, platio novčanu kaznu za saobraćajni prekršaj koji je počinio pre čitave 44 godine...Policijska stanica u gradu Majnersvilu, u američkoj državi Pensilvaniji, primila je kovertu sa pet dolara i pratećom porukom...Šef policije Majkl Kombs je, u izjavi za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.