Završna faza radova na rekonstrukciji Centra za stručno usavršavanje u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2021, 12:55

Završna faza radova na rekonstrukciji Centra za stručno usavršavanje u Kikindi

U toku je završna faza radova na rekonstrukciji Centra za stručno usavršavanje u Kikindi. Vrednost sanacije je preko 10 miliona dinara, a radovi se obavljaju u potkrovlju te ustanove, kao i u Parku nauke. Pored toga, Centar za stručno usavršavanje domaćin je i Evropske noći istraživača, čije se aktivnosti realizuju tokom cele nedelje.

Potkrovlje kikindskog Centra za stručno usavršavanje polako se pretvara u nove smeštajne kapacitete. Planirano je da taj prostor ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osam ležaja, kupatilo uz sobe, kao i zajedničku prostoriju za boravak. U toku su završni radovi, kaže izvođač radova Jugoslav Karonc.

"Imamo trenutno gipsarski radovi, pregradne zidove, kao i molerske radove. Stavljamo grejače i postavljamo novo grejanje. Stavićemo nove keramičke pločice, kao i nove podne obloge. Prostorija će biti komplet nova", dodaje Karonc.

Sredstva za sanaciju, u iznosu od 10 miliona 350 hiljada dinara, obezbedilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u okviru Programa raspodele investicionih sredstava za 2021. godinu. Osim potkrovlja, radovi se obavljaju i u Parku nauke, priča direktor Centra za stručno usavršavanje u Kikindi Dejan Karanović:

"Od ovog dela, ovde, na terasi, pravimo Klub salu, gde će izvođači, realizatori i učesnici seminara moći da se osveže na pauzama između predavanja", ističe Karanović.

Uprkos radovima, aktivnosti u Centru nisu stale. U toku je edukativna manifestacija Evropska noć istraživača, koja će svoje centralne aktivnosti realizovati u petak. Posebno se izdvaja akcija "Drvo zasadi, svoj grad rashladi", naglašava saradnik u Centru Gordana Trnić Iličić:

"To je aktivnost koja traje svih pet dana tokom nedelje. Završna aktivnost biće da se na određenoj lokaciji zasade sadnice drveća, kako bi ukazali na važnost ozelenjavanja naših površina u gradu", objašnjava Trnić Iličić

Deca će u Centru, tokom Evropske noći istraživača, moći da naprave i "Hotel za insekte", dok će u kikindskom Narodnom muzeju biti organizovana "Tolingerova muzička avantura".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.