Završeno renoviranje Doma učenika u Kraljevu

Izvor: RTS, 14.Avg.2017, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno renoviranje Doma učenika u Kraljevu

Kada počne nova školska godina, učenici iz svih krajeva zemlje koji su smešteni u kraljevačkom Domu učenika, ući će u renovirane sobe. Novi uslovi rada, veruju u Domu, doprineće boljem uspehu u školi i vananastavnim aktivnostima. Za ove radove, Ministarstvo prosvete izdvojilo je oko 1,6 miliona dinara, a grad Kraljevo je pomogao izgradnju sportske hale.
Moleri, bravari, keramičari, spremačice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << užurbano privode kraju radove na renoviranju učeničkih soba. Posla ima i na uređenju spoljašnjeg prostora. Poslednjeg dana avgusta, kada stignu učenici spremni za novu školsku godinu, imaće nov, lepši smeštaj.

"Ali je zadovoljstvo moje i mojih kolega  da ovaj dom bude lep, da deca uživaju u njemu da rade, da se nečemu nauče, pa ćemo možda tu decu i da upoznamo kroz život, možda i moji unuci dođu ovde," kaže Radovan Maričić jedan od onih koji uređuju Dom učenika.
Krajem septembra biće završena i sportska hala, u čiju su izgradnju i opremanje resorno Ministarstvo i grad Kraljevo, izdvojili oko 50 miliona dinara.
"Dočekaće ih za razliku od prošle godine kada su završavali školsku godinu jedan uređen prostor", kaže Dragutin Karanović direktor Doma učenika.
On dodaje da, pored Doma, završavaju i sportsku halu tako da đaci imaju potpuno zaokruženu celinu.
U ovom Domu ima mesta za 320 đaka i sva su popunjena u prvom upisnom roku. Više od polovine zauzeće učenici srednje Šumarske škole, koji dolaze iz čitave Srbije.
rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.