Završeni razgovori rektorke sa studentima

Izvor: RTS, 18.Sep.2019, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeni razgovori rektorke sa studentima

Završeni su razgovori rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović i grupe studenata, ali do deblokade zgrade Rektorata nije došlo.
Kako su studenti koji se nalaze u zgradi Rektorata naveli, blokada se nastavlja dok ne budu ispunjeni njihovi uslovi, među kojima je i da rektorka uputi putem RTS-a preporuku premijerki Ani Brnabić da smeni ministra finansija Sinišu Malog.

"Iz razloga što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je on ministar finansija, mi ovde ne govorimo o konkretnom čoveku, mi govorimo o čoveku na funkciji. On kao ministar finansija određuje budžet za ovu ustanovu i samim tim postoji sukob interesa. Mi tražimo da se ona odrekne tog sukoba interesa onime što će reći", izjavila je predstavnica studenata Mila Jovanović nakon sastanka.
Studenti još navode da su sa rektorkom i njenim saradnicima samo razgovarali, a da pregovori mogu započeti kada budu ispunjeni njihovi zahtevi.
Najavljuju radikalizaciju blokade ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni u narednih sedam dana. 

Rektorka se nakon sastanka nije obraćala novinarima. 
Rektorka Ivanka Popović, prorektorka Gordana Ilić Popov i student-prorektor Danilo Potparić ušli su jutros u zgradu Rektorata kako bi razgovarali sa studentima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jedan od pet miliona: Radikalizovaćemo blokadu ukoliko zahtevi ne budu ispunjeni za sedam dana

Izvor: Beta, 18.Sep.2019

Aktivistkinja udruženja Jedan od pet miliona i jedna od studenata koji blokiraju Rektorat Beogradski univerzitet (BU) Mila Jovanović izjavila je danas da će blokada te institucije biti radikalizovana ukoliko njihov zahtev da rektorka Ivanka Popović pruži preporuku premijerki Srbije Ani Brnobić...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.