Završen protest u Banjaluci! Ostajem do kraja, ali skupova ovde više NEĆE BITI, nema smisla!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Dec.2018, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen protest u Banjaluci! "Ostajem do kraja, ali skupova ovde više NEĆE BITI, nema smisla!"

Na Trgu Krajine u Banjaluci završeno je okupljanje građana i članova grupe "Pravda za Davida" u znak podrške porodici nesrećno stradalog mladića Davida Dragičevića čiji je otac Davor poručio da tu ostaje "do kraja", ali i da "skupova na ovaj način više neće biti".

- Ostajem ovde do kraja, bilo kakav incident od vlasti, pozivam sve građane Banjaluke i države BiH da odmah stanu u odbranu sebe i svoje dece, nasuprot onih koji će prvi izazvati incident. Skupova ovde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << više neće biti, nema smisla - kazao je Davor Dragičević.

Navodi se da su građani na čelu sa Dragičevićem potom krenuli u protestnu šetnju ulicama Banjaluke.

Banjalučke "Nezavisne novine" prenose da je pred početak skupa Davor Dragičević rekao je novinarima da od zahteva da se pronađu odgovorni neće odustati.

- Neće više biti skupova, biće šetnja, biće muzika koju je voleo, ali skupova na ovaj način više neće biti -  rekao je Dragičević na kraju obraćanja.

On je u subotu putem Fejsbuk stranice grupe "Pravda za Davida" saopštio spisak zahteva, gde je naveo, između ostalog, da neće ići sa Trga dok njegovi zahtevi ne budu ispunjeni, kao što su ostavka najviših funkcionera u Republici Srpskoj.

- Zbog njihove upletenosti u nedopuštene radnje sprečavanja dokazivanja i zataškavanja ubistva mog sina Davida Dragičevića kako bi se na taj način zaštitile institucije RS - napisao je Dragičević.

Današnje okupljanje je ranije prijavljeno Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, preneli su banjalučni mediji.

BONUS VIDEO: Kada vidite šta tamo rade ljudi na -37 stepeni, odmah ćete prestati da se žalite na hladnoću

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.