Zatvara se Glavna železnička stanica u Beogradu, uvodi se nova organizacija

Izvor: RTS, 15.Jun.2018, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvara se Glavna železnička stanica u Beogradu, uvodi se nova organizacija

"Infrastruktura železnice Srbije" najavila je da će od 1. jula ove godine u potpunosti obustaviti železnički saobraćaj u Glavnoj železničkoj stanici Beograd, kao i na pruzi Beograd Glavna stanica – Pančevački most, što je šest meseci ranije nego što je projektom bilo predviđeno.
To znači da se od 1. jula ukida železničko službeno mesto "Beograd Glavna stanica" i u potpunosti obustavlja železnički >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saobraćaj na području Savskog amfiteatra.

Radovi na izmeštanju infrastrukturnih železničkih kapaciteta iz stanice Beograd i sa područja Savskog amfiteatra realizuju se brže od planiranog, navodi se u saopštenju "Infrastrukture železnice Srbije".
U skladu sa tim, železničke kompanije "Srbija voz" i "Infrastruktura železnica Srbije" uvode novu organizaciju putničkog železničkog saobraćaja u beogradskom čvoru.
Prema toj organizaciji, međunarodni vozovi za prevoz putnika, koji su planirani da saobraćaju između Beograda i Bara, od 16. juna polaziće iz železničke stanice Topčider ka Crnoj Gori i iz Bara dolaziti u železničku stanicu Topčider. To znači da će od 16. juna iz železničke stanice Topčider polaziti međunarodni dnevni voz za Bar u 9.21 sat, kao i večernji voz u 21.21 sat.
Međunarodni voz na relaciji Subotica–Bar–Subotica, koji kreće od 19. juna, saobraća iz železničke stanice Subotica u 16.45 sati preko "Beograd Centra" i obratno.
Osim vozova između Srbije i Crne Gore, od 1. jula svi međunarodni vozovi saobraćaće do železničke stanice "Beograd Centar", koja će biti i polazna stanica ovih vozova u suprotnom smeru. Reč je o dva voza iz Budimpešte, kao i po jednom vozu iz Beča, Ljubljane, Ciriha, Soluna i Sofije do Beograda i iz glavnog grada Srbije za Mađarsku, Austriju, Sloveniju, Švajcarsku, Grčku i Bugarsku.
Za vozove u unutrašnjem putničkom železničkom saobraćaju, koji su do sada saobraćali preko Glavne železničke stanice Beograd, od 1. jula polazna i dolazna stanica biće "Beograd Centar" u Prokopu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukida se glavna stanica, vozovi s Topčidera i Prokopa

Izvor: N1 televizija, 15.Jun.2018

Železnički saobraćaj u Glavnoj železničkoj stanici Beograd od 1. jula biće potpuno obustavljen, kao i na pruzi Beograd Glavna stanica-Pančevo, saopštila je kompanija "Infrastruktura železnice Srbije"...Kako se navodi, to znači da se od 1. jula ukida železničko službeno mesto Beograd Glavna...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.