Zastrašujući snimci iz pilotskih kabina otkrivaju POSLEDNJE REČI PILOTA pre rušenja aviona

Izvor: Blic, 16.Nov.2017, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastrašujući snimci iz pilotskih kabina otkrivaju POSLEDNJE REČI PILOTA pre rušenja aviona

Ako je verovati najnovijim statističkim podacima koje su objavili američki stručnjaci, šansa da ćete poginuti u avionskoj nesreći je jedan na prema 11 miliona.

Ipak, mnogi se i dalje užasavaju aviona i letenja, a ako ste se i vi sami barem jednom zapitali šta sve "prolazi kroz glavu" pilotima i kabinskom osoblju u kobnom trenutku kada shvate da će se njihov avion zaista srušiti, sve to zabeležili su snimači u kokpitu (pilotskoj kabini), a njihov sadržaj objavio je britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "The Sun".

Vrištanje, plač, molitva... - sve to čulo se u avionu poljske aviokompanije LOT, koji je 1987. godine leteo prema Njujorku, a srušio se blizu Varšave zbog kvara na osovini motora.

- Laku noć, zbogom, propadamo - bile su poslednje reči zabeležene u poljskom kokpitu.

Pilot francuske avionske kompanije "ER Frans", koji je upravljao avionom koji se 2009. srušio u Atlanski okean, nekoliko sekundi pre kobnog udara uzviknuo je:

"Je**te, mrtvi smo, svi smo mrtvi!".

U nesreći je poginulo svih 228 putnika, a snimak iz pilotske kabine pronađen je tek dve godine kasnije.

Sličnu reakciju imao je i ruski pilot na letu iz Vladivostoka u Irkutsk 2001. Pre smrti samo je rekao:

"Momci, to bi bilo to. Sra**e".

A kad se avion "Pacifik Saurvest erlajnsa" 1978. godine u San Dijegu sudario s manjim privatnim avionom, pri čemu je život izgubilo 135 putnika, ali i sedmoro ljudi na tlu, pre nego što je putnicima poručio: "Držite se", pilot je takođe izgovorio:

"Mama, volim te", prenosi "The Sun".

Švajcarski pilot Rihard Paul svojevremeno je otkrio kako kolege iz njegove aviokompanije imaju neformalan dogovor da se pre, ne daj bože konačnog pada, pozdrave rečima: "Doviđenja (zbogom) svima".

Upravo to je rekao kapetan Karl Berlinger, koji je 1970. godine leteo iz Ciriha u Tel Aviv, kad je u njegovom avionu eksplodirala bomba koju su postavili i aktivirali teroristi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.