Zašto Vuk Jeremić neće da kaže građanima Srbije odakle mu novac da se reklamira na društvenim mrežama?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2018, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto Vuk Jeremić neće da kaže građanima Srbije odakle mu novac da se reklamira na društvenim mrežama?!

Lider Narodne stranke daje brdo para na reklame, a od građana krije ko ga finansira

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, propali presednički kandidat i saveznik Dragana Đilasa u tzv. "truloj koaliciji" zvanoj Savez za Srbiju troši ogromne svote novca na reklamiranje na društvenim mrežama.

Poserćanja radi, i pre nego što je krenula predizborna trka za predsednika Srbije, Jeremić se aktivirao na društvenim mrežama na taj način što je davao velike svote >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novca kako bi bio zastupljen i bukvalno ljudima "iskakao iz frižidera". Tako je kampanju na Fejsbuku počeo 14. januara 2017. godine, a samo dan kasnije otvorio je i Instagram nalog koji ranije nije posedovao. U roku od samo mesec dana Jeremića je na Fejsu zapratilo 46.000 članova, a promocija stranice i takav brzinski rast naravno plaćaju. Isti slučaj je i sa Instagramom gde je u istom periodu od NULA došao do 2.600 pratilaca.

Ni pored ogromnih para koje je dao na društvene mreže za vreme izbora, i bez obzira na to što su ljudi svakonevno i samo zahvaljujući novcu koji je davao imali priliku da gledaju njegovu reklamu, narod Srbije prepoznao je šta se krije iza svega i odlučio da Vuk Jeremić nema šta da traži na političkoj sceni Srbije, a kamo li da bude predsednik države.

Jeremić je plaćenu kampanju na društvenim mrežama nastavio i za vreme Beogradskih izbora a u medijima se tada pojavila informacija da je čak 200.000 evra dao na internet kampanju. Ipak, ni sav taj novac nije bio dovoljan da ga grđani Srbije prepoznaju kao nekog ko treba da bude na državnoj funkciji, ali novca izgleda ima na pretek pa sve do današnjeg dana nastavlja da plaća reklame kako bi se građanima prikazivao na društvenim mrežama.

Međutim, do današnjeg dana Vuk Jeremić ostao je dužan da građanima Srbije objasni poreklo novca koji daje na reklame u ovom slučaju društvene mreže. Kako bi pokušali da dobijemo odgovor na pitanje koje interesuje sve građane Srbije kontaktirali smo Narodnu stranku i Vuka Jeremića, ali do objavljivanja ovog teksta niko nam nije dao odgovor na postaljena pitanja.

Jeremić dakle nije želeo da odgovori na to koliko novca troši na promociju na društvenim mrežama i odakle mu taj novac. Takođe, nije imao komentar ni na pisanja medija o tome da je potrošio 200.000 evra na internet kampanju.

Na pitanje da li je njegova nevladina oganizacija CIRSD u 2013,2014 i 2015. godini dobila 3,2 miliona evra donacije, i da li je istina da su 2016. godine donacije duplirane, odgovor od lidera Narodne stranike nismo dobili odgovor. Javnost ni ovog puta neće saznati ko su Jeremićevi najveći donori i na koji način su mu novac uplaćivali.

S obzorom na to da Narodna stranka nije parlamentarna stranka, te da ne dobija sredstva iz budžeta Republike Srbije, jedno od pitanja na koje Jeremić nije hteo da nam da odgovor je na koji način sada finasira svoje političke aktivnosti, ko joj sve pomaže u tome. Dakle misterija će i dalje ostati za čije interese radi Vuk Jeremić i šta sve finansijerima daje za uzvrat za novac koji od njih dobija. Jeremić, takođe, nije hteo ni da nam da odgovor na to da li je Narodna stranka  podnela finansijaki izvestaj o utrošenim sredstvima u kampanji Agenciji za borbu protiv korupcije.

Nakon svega ovoga postavlja se pitanje zbog čega lider Narodne stranke krije sve ove podatke od javnosti, kada narod Srbije ima pravo da zna za čije interese radi Vuk Jeremić - da li za interese tajkuna i strane centre moći ili za interese Srbije i njene građane. Šta to strani investitori traže od jeremića pa on te podatke krije od javnosti, kakvi su to benefiti koje oni očekuju da im on omogući?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.