Zaštitnik gradjana: Premijerka prihvatila da se lakše dobijaju dozvole za kretanje tokom zabrane

Izvor: Beta, 07.Apr.2020, 18:52

Zaštitnik gradjana: Premijerka prihvatila da se lakše dobijaju dozvole za kretanje tokom zabrane

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je u razgovoru sa zaštitnikom gradjana Zoranom Pašalićem da će "u najkraćem roku" biti otklonjene teškoće gradjana pri pribavljanju dozvola za kretanje tokom zabrane - "policijskog časa", saopštio je danas zaštitnik.To su dozvole za one koji se staraju o osobama sa invaliditetom, starim nepokretnim osobama i deci, i o svima drugima kojima je neophodna tudja pomoć, pogotovo tokom produžene zabrane kretanja napolju, od subote u 13.00 do ponedeljka u 05.00 sati.Gradjani će moći da zahteve za tu dozvolu podnose elektronskim putem i na isti naćin će dobijati i saglasnost, da bi ceo sistem bio efikasniji, piše u saopštenju.Zaštitnik navodi da mu se veliki broj gradjana obratio zbog tog problema.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

SRBIJA U BORBI PROTIV KORONE: Naše firme uskoro dobijaju dozvolu za proizvodnju medicinske opreme

Izvor: Kurir, 08.Apr.2020, 13:35

Srpske firme dobiće u najkraćem roku dozvole za početak proizvodnje zaštitne medicinske opreme, najavljuje premijerka Ana Brnabić.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.