Zaštitnik građana: Pomoć države od 100 evra i zatvorenicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2020, 17:31

Zaštitnik građana: Pomoć države od 100 evra i zatvorenicima

Zaštitnik građana Zoran Pašalić kaže da je od Uprave za izvršenje krivičnih sankcija dobio obaveštenje da će pomoć države od 100 evra dobiti sva lica koja su trenutno na izdržavanju zatvorske kazne, a koja za to ispunjavaju uslov.

Kako se navodi u saopštenju Zaštitnika građana, Pašalić se obratio Upravi za izvršenje krivičnih sankcija zbog, kako kaže, velikog interesovanja građana, kao i medija, da li i na koji način će punoletnim građanima, koji trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izdržavaju kaznu zatvora, biti uplaćena pomoć države od 100 evra.

Saopšteno je da se Zaštitnik građana Zoran Pašalić obratio Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, gde je dobio uverenje da će svim licima biti uplaćena pomoć koja za to ispunjavaju uslov.

"Sva lica koja su punoletna i nalaze na odsluženju zatvorske kazne za novčanu pomoć biće prijavljena na osnovu ličnog lista, koji se za svakog osuđenika obrazuje kao dokument na osnovu kojeg se to lice identifikuje", rečeno je Zaštitniku građana u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomoć od 100 evra i zatvorenicima?

Izvor: B92, 21.Maj.2020

Pomoć države od 100 evra dobiće sva lica koja su trenutno na izdržavanju zatvorske kazne, a koja za to ispunjavaju uslov.

Nastavak na B92...

Uprava: Radimo na tome da svim zatvorenicima bude uplaćeno po 100 evra

Izvor: JužneVesti.com, 22.Maj.2020, 09:15

Nakon brojnih pitanja osuđenika da li će i kako dobiti 100 evra, kao i reakcije organizacija koje se bave ljudskim pravima da ljudi u zatvoru ne smeju da budu diskriminisani, iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija odgovorili su Južnim vestima da rade na tome da svi osuđenici dobiju novac. I...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.