Zaštititnik građana apeluje na nadležne da obezbede potpunu zaštitu i bezbednost na radu

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2018, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštititnik građana apeluje na nadležne da obezbede potpunu zaštitu i bezbednost na radu

Zaštitnik građana Zoran Pašalić apelovao je danas na nadležne organe nakon pogibije radnika na gradilištu u Beogradu, da u skladu sa zakonom obezbede potpunu zaštitu i bezbednost radnika na radu.

Kako je saopšteno, zaštitnik građana će tražiti izjašnjenja državnih organa u slučaju pogibije radnika kako bi utvrdio propuste koji su doveli do ove nesreće i pokrenuo mere za unapređenje bezbednosti i zaštite radnika u svim oblastima radnog procesa.

"Ljudski >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << život je neprikosnoven", rekao je Pašalić i dodao da u obavljanju posebno rizičnih poslova, ne sme biti propusta poslodavca koji na bilo koji način mogu ugroziti zdravlje, život i pravo radnika na bezbedne uslove rada.

On je naveo da najmanja greška u sistemu zaštite lica i imovine može dovesti do fatalnog ishoda i gubitka ljudskog života, što zahteva pojačanu kontrolu nadležnih službi na mestima koja mogu ugroziti život radnika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo: Radnik koji je stradao na gradilištu radio na crno

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2018

Zaštitnik građana Zoran Pašalić apelovao je na nadležne, nakon pogibije radnika na gradilištu u Beogradu, da u skladu sa zakonom obezbede potpunu zaštitu i bezbednost radnika na radu...Kako je saopšteno, zaštitnik građana će tražiti izjašnjenja državnih organa kako bi utvrdio propuste koji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.