Zasedao vojni vrh Srbije: Upozoravamo sve koji najavljuju državni udar

Izvor: B92, 09.Apr.2019, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zasedao vojni vrh Srbije: Upozoravamo sve koji najavljuju državni udar

Beograd -- Vojni vrh Srbije, na sednici Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, razmatrao je bezbednosno stanje u zemlji i okruženju.

Vojska Srbije neće dozvoliti nikakve pokušaje državnog udara i upozorava da bi svi koji ga najavljuju i traže trebalo da odgovaraju u skladu sa zakonom, saopšteno je posle zajedničke sednice Kolegijuma Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

"Vojska Srbije poručuje svima, i u zemlji i u inostranstvu, da nije i neće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti sredsvo za obaranje legalne i legitimne vlasti u Republici Srbiji i nasilno rušenje ustavnog poretka", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je vojska opremljena i spremna da izvrši svako naređenje svog vrhovnog komandanta i da sačuva mir i stabilnost.

Ističe se da bezbednosni izazovi nastali uvođenjem takse i formiranjem paravojske na Kosovu i Metohiji čine da Vojska Srbije sa pažnjom prati svako dešavanje koje može izazvati nemir među Srbima na KiM i još jednom podseća i Kfor i međunarodnu zajednicu u celini da su oni na prvom mestu odgovorni za mir i bezbednost svih koji žive na KiM.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ocenjuju da je materijalni položaj njihovih pripadnika unapređen i zahvaljuju se vrhovnom komandantu na upornom i posvećenom radu na daljem poboljšavanju materijalnog položaja svih pripadnika vojske i ministarstva kao i na ubrzanoj modernizaciji i jačanju Vojske Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VOJNI VRH SRBIJE HITNO ZASEDA NA BANJICI! Svi generali su na sastanku! RAZMATRAJU BEZBEDNOST ZEMLJE I OKRUŽENJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2019

Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba počela je danas u kasarni "Banjica 2" u Beogradu...Rukovodilac sednice je ministar odbrane Aleksandar Vulin...Na sednici se razmatra bezbednosno stanje u zemlji i okruženju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vojska neće dozvoliti pokušaje državnog udara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2019

Vojska Srbije neće dozvoliti nikakve pokušaje državnog udara i upozorava da bi svi koji ga najavljuju i traže trebalo da odgovaraju u skladu sa zakonom, saopšteno je danas posle zajedničke sednice Kolegijuma Ministarstva odbrane i Vojske Srbije..."Vojska Srbije poručuje svima, i u zemlji i u inostranstvu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.