Žarko Obradović smenjen sa mesta ministra prosvete!

Izvor: Press, 31.Jul.2013, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žarko Obradović smenjen sa mesta ministra prosvete!

Iz redova Socijalističke partije Srbije sa mesta ministra saobraćaja odlazi Milutin Mrkonjić, a kako je saopšteno na sednici SPS, pridružiće mu se i Žarko Obradovič.
Ivica Dačić je ranije danas najavio da će se do kraja dana znati da li će pored ministra saobraćaja, biti smenjeni  Obradović i Slavica Đukić Dejanović.
U javnosti se dosla spekulisalo oko smene ministra obrazovanja, naročito posle afere "testovi", kada je mala matura otkazana.
Pored Obradovića i Mrkonjića, u okviru rekonstrukcije, smenjeni su ministarka sporta i omladine, Alisa Marić, ministar poljoprivrede Goran Knežević, ministar odbrane Aleksandar Vučić i kulture Bratislav Petković.
U utorak je doneta odluka da se iz vlade izbace ministri iz URS, odnosno Mlađan Diknić, Verica Kalanović i Suzana Grubješić.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.