Zaplenjeno zlato vredno 40.000 evra i 90 flaša alkoholnih pića FOTO

Izvor: B92, 09.Okt.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno zlato vredno 40.000 evra i 90 flaša alkoholnih pića FOTO

Gradina -- Uprava carina saopštila je da su pripadnici te službe na graničnom prelazu Gradina prema Bugarskoj, zaplenili više od 1,5 kilograma zlata.

Procenjuje se da zlato vredi oko 40.000 evra.

Zaplenjena je i 91 flaša viskija i rakije tokom kontrole vozila u kom se nalazilo četvoro bugarskih državljana.

Kako se navodi, carinici su zlato otkrili juče tokom kontrole kombija "mercedes sprinter" bugarskih registracija, kojim su iz te zemlje ka Nemačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << putovala dva bračna para bugarskih državljana.

"Oni su carinicima rekli da putuju na svadbu u Nemačku i da sem ličnog prtljaga nemaju ništa što bi prijavili. Međutim, detaljnim pregledom kombija i prtljaga carinici su najpre ispod torbi sa ličnim stvarima, kao i ispod vozačevog i između sedišta putnika pronašli nekoliko kutija sa 51 flašom viskija 'džoni voker' i 40 flaša bugarske lozove rakije", stoji u saopštenju.

Navodi se i da je u torbicama dve putnice i kod jednog od putnika pronađen neprijavljeni zlatni nakit, čija je vrednost procenjena na više od 40.000 evra.

"Kako vrednost prekršaja prelazi trećinu vrednosti robe zadržano je i vozilo do okončanja prekršajnog postupka", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.