Požarevac: Zapalila se naftna bušotina, troje povređenih

Izvor: B92, 20.Sep.2018, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požarevac: Zapalila se naftna bušotina, troje povređenih

Tri osobe su povređene kada se zapalila platforma za vađenje nafte u Bradarcu, kod Požarevca.

Posle ukazane pomoci u požarevačkoj bolnici, dve osobe koje su teže povređene prebačene su za Beograd, prenosi RTS.

Oni su preveženi u Beograd sa opekotinama drugog i trećeg stepena na više od 50 odsto površine tela, ali nisu životno ugroženi.

Požar je zahvatio platformu, okolno drveće i rastinje a ugašen je posle 40-ak minuta intervencijom požarevačakih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vatrogasaca.

Uzrok požara još nije poznat.

Povodom nesreće oglasila se i Naftna industrija Srbije.

“Večeras oko 19.30 časova došlo je do požara na NIS-ovoj naftnoj bušotini Bramalj 3 u selu Bradarac kod Požarevca. Tom prilikom su povređena trojica radnika od kojih su dvojica prevezena u bolnicu u Beograd, a jedan je ostao u bolnici u Požarevcu. Požar se desio prilikom remonta bušotine, a ugašen je oko 21 čas. Nema opasnosti po životnu sredinu i meštane sela Bradarac. NIS sarađuje sa svim nadležnim službama i nakon istrage biće poznati podaci o uzrocima požara”, navodi se u saopštenju NIS-a.

Večerenje novosti su prethodno javile da je oko 19 sati došlo do požara na naftnoj bušotini NIS-a u selu Bradarac i tom prilikom povređena su dva radnika, ali nisu životno ugrožena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Eksplozija u NIS-ovoj naftnoj bušotini, povređena dva radnika

Izvor: BKTV News, 20.Sep.2018

Dva radnika su povređena u požaru koji je izbio nakon eksplozije na naftnoj bušotini NIS-a u selu Bradarac kod Kostolca...Kako su mediji preneli, radnici nisu životno ugroženi, a jedan je zbrinut u Domu zdravlja u Kostolcu, dok je drugi u Opštoj bolnici...Požar je izazvao veliku paniku među meštanima...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.