Zapadni Balkan je najvažniji deo slagalice za zajedničku, bezbedniju i ekonomski snažnu Evropu

Izvor: B92, 27.Nov.2021, 00:20

"Zapadni Balkan je najvažniji deo ''slagalice'' za zajedničku, bezbedniju i ekonomski snažnu Evropu"

Zapadni Balkan je najvažniji deo ''slagalice'' za zajedničku, bezbedniju i ekonomski snažnu Evropu,ocenio je ministar spoljnih poslova Austrije Mihael Linhart.

Linhart, koji boravi u poseti Parizu razgovarao je sa šefom francuske diplomatije Žan-Iv le Drijanom.

U izjavi agenciji APA, Linhart je rekao da bez Zapadnog Balkana celokupna slika ne bi bila kompletna.

"Države Zapadnog Balkana su ispunile svoje obaveze i najvažnije su tržište budućnosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Za Austriju je zbog toga sledeći logični korak početak pristupnih razgovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom“, objasnio je on.

U Parizu je Linhart, povodom preuzimanja predsedavanja Francuske EU u prvoj polovini iduće godine, razgovarao pre svega o Zapadnom Balkanu, ali i Maliju i Libanu.

Linhart je istakao pozitivni razvoj država Zapadnog Balkana u pogledu pristupanja EU.

Inače Linhart je, prilikom stupanja na dužnost kao prvu destinaciju za posetu izabrao BiH, a nedavno je boravio i u Skoplju i Tirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Linhart: Zapadni Balkan najvažniji deo ''puzla'' zajedničke Evrope

Izvor: Blic, 27.Nov.2021

Zapadni Balkan je najvažniji deo ''puzla'' za zajedničku, bezbedniju i ekonomski snažnu Evropu, ocenio je večeras ministar spoljnih poslova Austrije Mihael Linhart, koji boravi u poseti Parizu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.