Zakazana sednica Kriznog štaba

Izvor: B92, 27.Apr.2021, 11:31

Zakazana sednica Kriznog štaba

Beograd -- Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za sutra u 16 sati, potvrđeno je za B92.net u Vladi Srbije.

Sednica će biti održana u Palati Srbija i na njoj će biti sagledana aktuelna epidemiološka situacija u Srbiji.

Premijerka Srbije Ana Brnabić juče je izjavila da ne očekuje dodatno pooštravanje mera. Epidemiolozi, s druge strane, ne očekuju popuštanje već postojećih mera, tim pre što je broj novozaraženih počeo da opada.

Ana Brnabić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekla da je svakodnedno u kontaktu sa medicinskim delom štaba, a juče su imali i redovne konsultacije. "Da vidimo da li je potrebno da neke mere relaksiramo, da li je ovako u redu, ili treba da zategnemo, što ne mislim da treba, jer padaju brojevi i procenti", rekla je Ana Brnabić.

U Srbiji je juče potvrđeno još 1.987 novih slučajeva koronavirusa, na osnovu 11.657 testiranih uzoraka, što je nastavak pada broja novoobolelih.

Juče je, procentualno, na osnovu broja testiranih, broj novozaražnih bio 17 odsto, dok ih je u ponedeljak prošle nedelje bilo 20,8 odsto, a pre skoro mesec dana, tačnije 22. marta, 32,9 odsto.

Na respiratoru se nalaze 183 pacijenta, a ukupno se na bolničkom lečenju nalazi 5.318 osoba. U Srbiji je, prema podacima od jutros u 9 sati, makar jednu dozu vakcine primilo 1.955.260 osoba, odnosno 34 odsto punoletne populacije, dok su sa obe doze vakcinisane 1.324.542 osobe, ili 23 odsto punoletnih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.