Zajedno imaju 208 godina, a supruga je otkrila kako je njihov brak opstao osam decenija (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2018, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajedno imaju 208 godina, a supruga je otkrila kako je njihov brak opstao osam decenija (FOTO/VIDEO)

Zvanično najstariji supružnici na svetu

Japan je odavno poznat po velikom broju stogodišnjaka, a nedavno je u toj zemlji postavljen još jedan rekord!

Pročitajte i:

Jedan par supružnika, naime, zajedno ima 208 godina života i proslavlja 80 godina braka. Stogodišnja Mijako Matsamuto tvrdi da je za ovaj rekord zaslužno njeno - strpljenje.

Masao Matsumoto (108) i njegova supruga Mijako (100) su i zvanično prema podacima Ginisove knjige >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekorda najstariji supružnici na svetu. Venčali su se daleke 1937. godine!

- Jako mi je drago. Taj brak je zapravo potrajao zahvaljujući mom strpljenju - kaže uz smeh Mijako pozirajući u domu penzionera sa suprugom i ostalim članovima brojne porodice ispred uramljenog sertifikata o broju godina braka.

Bračni par Matsumoto nije organizovao porslavu venčanja s obzirom na to da se Japan u to doba spremao za rat, a Masao je poslat u vojsku. No, to ih nije sprečilo da osnuju veliku porodicu. Imaju 25 unučadi, a posljednji unuk rođen je u avgustu.

- Ušli su u poslednje poglavlje svojih života. Počastvovani su što su dobili potvrdu. Želim da nastave sa spokojnim životom - rekla je njihova kći Hiromi.

Japanci su poznati po najdužem životnom veku u svetu. Japansko ministarstvo zdravlja objavilo je podatak prema komu su po dužini životnog veka stanovnici te zemlje na drugome mestu s prosečno navršene 82 godine života, odmah nakon stanovnika Hong Konga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJSTARIJI PAR NA SVETU OTKRIVA TAJNU DUGOVEČNOSTI: Zajedno imaju 208 godina i slave osam decenija braka (FOTO, VIDEO)

Izvor: Kurir, 05.Sep.2018, 11:55

Masao Matsumoto (108) i njegova supruga Mijako (100) su zvanično najstariji bračni par na svetu i proslavljaju 80 godina braka.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.