Izvor: RTS, 03.Mar.2021, 15:19

Zajedničko telo dela opozicije za pripremu kontrole izbora

Jedanaest opozicionih stranaka i pokreta će u narednom periodu formirati zajedničko telo koje će se baviti pripremama za kontrolu izbora, kao i koordinacijom kontrolora, saopštio je Pokret "Jedan od pet miliona".
To je dogovoreno na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici opozicionih organizacija koje su učestvovale u izradi Platforme o izbornim uslovima, pred pregovore pod pokroviteljstvom EP – Nova stranka, Pokret "1 od 5 miliona", Građanski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << demokratski forum, Demokratska stranka Srbije, Socijademokratska stranka, Zelena stranka, Vlaška stranka, KLIP, Nova Srbija, Demokrate Srbije, Mađarski pokret.

"Predstavnici 11 opozicionih organizacija podsetili su i na to da već mesecima pozivaju preostali deo opozicije na razgovor i usaglašavanje stavova kako bi se u pregovore sa vlašću ušlo sa jedinstvenom platformom i ciljem koji bi trebalo da je svima isti – pošteni izbori. Nažalost, deo opozicije se na te pozive nije odazvao i zbog toga će opozicija u pregovore ući sa više platformi", navodi se u saopštenju Pokreta "Jedan od pet miliona". 
Na sastanku je takođe podržan predlog za poboljšanje izbornih uslova koji su ovom "opozicionom stolu" uputile manjinske političke stranke – Bošnjačka građanska stranka, Stranka Crnogoraca, Vlaška narodna stranka, Ruska stranka, Ujedinjena partija Roma i Rusinska demokratska stranka.
Platforma će do kraja nedelje i zvanično biti predata predsedniku Skupštine Srbije. 
Takođe, zakazan je i sledeći sastanak ovih opozicionih organizacija za narednu sedmicu, koji će ponovo biti održan u centrali Pokreta "1 od 5 miliona". 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zajedničko telo dela opozicije za pripremu kontrole izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2021

Jedanaest opozicionih stranaka i pokreta će u narednom periodu formirati zajedničko telo koje će se baviti pripremama za kontrolu izbora, kao i koordinacijom kontrolora, saopštio je danas pokret "1 od 5 miliona"...To je dogovoreno na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici opozicionih organizacija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.