Zajednički koncert Stefanovskog i Stefana Milenkovića

Izvor: Glas javnosti, 27.Okt.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednički koncert Stefanovskog i Stefana Milenkovića

BEOGRAD - Gitarista Vlatko Stefanovski i violinista Stefan Milenković održaće 22. decembra zajednički koncert u centru Sava, najavio je danas organizator koncerta, Beogradska kulturna mreža.

Prema rečima Ivana Ivačkovića iz Beogradske kulturne mreže, koja je spojila dva vrhunska umetnika u "Tandem snova", neobičan spoj gitare i violine, saradnja dva vrhunska umetnika biće jedan od najatraktivnijih koncerata održanih poslednjih godina u Beogradu.

"Ovo je više od >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koncerta, događaj od prvorazrednog značaja za našu kulturu, ekskluzivni događaj koji se ne propušta. Vlatko i Stefan zajedno, to je saradnja decenije. Ponosni smo što smo spojili dva vrhunska umetnika, biće to veče za pamćenje", rekao je Ivačković.

Jedan od naših najpopularnijih violinista, nekadašnje čudo od deteta, sada zreli umetnik i pedagog u SAD Milenković, koji je pre nekoliko dana održao fantastičan koncert sa Beogradskom filharmnonijom u prepunoj sali Kolarčeve zadužbine, izjavio je da se neopisivo raduje prilici da svira sa Stefanovskim.

"On je čovek od kojeg svaki muzičar može mnogo da nauči. Ne zna se da li ima jaču tehniku ili emociju, a baš te dve stvari čine nekog muzičara izuzetnim. Već smo počeli da gradimo repertoar za koncert, a meni je posebno zanimljivo to što neću svirati nešto što je klasična muzika. Ili bar neću svirati samo klasiku. Mislim da je ovo sjajna ideja i jedva čekam da izađemo na scenu", kazao je Milenković.

Virtuozni gitarista Stefanovski, koji se proslavio predvodeći makedonsku grupu "Leb i sol", koju je osnovao kao tinejdžer, a od razlaska grupe sredinom devedesetih napravio uspešnu solističku karijeru, povodom zajedničkog koncerta sa Milenkovićem rekao je da prati njegovu karijeru još od kada je bio "čudo od deteta".

"Više nije dete, ali je ostao čudo. Impresioniran sam njegovim sviranjem i smatram privilegijom to što ćemo biti na bini zajedno. Od početka se videlo da ćemo biti zanimljiv spoj i da inspirišemo jedan drugog. Verujem da ćemo publiku u Sava centru dići na noge i da će to biti fantastičan doživljaj za sve u dvorani. I za publiku i za nas", rekao je Stefanovski.

Karte za koncert dva vrhunska muzičara, koji je nazvan Koncert decenije, u prodaji su na blagajni centra Sava, a cene su 1.650, 2.150, 2.450 i 2.850 dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Zajednički koncert Stefanovskog i Milenkovića

Izvor: BalkanRock.com, 27.Okt.2010

Gitarista Vlatko Stefanovski i violinista Stefan Milenković održaće zajednički koncert 22. decembra u centru "Sava", piše dnevni list "Blic".

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.