Zahvalio se na saradnji: Vučić poželeo hrvatskom ambasadoru uspeh u daljoj karijeri

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2017, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahvalio se na saradnji: Vučić poželeo hrvatskom ambasadoru uspeh u daljoj karijeri

Predsednik Srbije poručio da će Srbija ispunjavati svoje obaveze u odnosu sa susedima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Hrvatske Gordana Markotića, a tom prilikom je, između ostalog, konstatovano da će predstojeća zvanična poseta Vučića Hrvatskoj dati podsticaj razvoju odnosa i svih oblika saradnje dveju zemalja, a posebno ekonomskoj.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da će, uprkos pitanjima koja opterećuju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odnose dveju zemalja, kroz zajednički rad, biti ispunjen deo obaveza iz Deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja, potpisane prošle godine.

Na sastanku je, s tim u vezi, dogovoreno da se u narednom periodu intenzivira rad mešovitih komisija za rešavanje otvorenih pitanja, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Vučić je pozvao hrvatski državni vrh da pokloni veću pažnju položaju srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj i naglasio da će Srbija nastaviti da odgovorno ispunjava obaveze prema hrvatskoj i drugim manjinama koje ovde žive.

Vučić je ambasadoru Markotiću zahvalio na saradnji i njegovom doprinosu razvoju bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske i poželeo mu mnogo uspeha u nastavku diplomatske karijere.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.