Zahuktala se investiciona aktivnost na Berzi, NIS u fokusu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2019, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahuktala se investiciona aktivnost na Berzi, NIS u fokusu

Investiciona aktivnost na Beogradskoj berzi se danas zahuktala, pri čemu je na tržištu akcija najveće interesovanje vladalo za hartijama Naftne industrije Srbije, a berzanski indeksi su zaključili trgovanje sa dobitkom.

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, porastao je za 0,4 odsto na 698,28 poena, a BELEXlajn je napredovao za četvrtinu procenta do nivoa od 1.539,30 poena.

U fokusu investitora je bila Naftna industrija Srbije, koja je ojačala za 1,0 odsto na 722 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dinara i ostvarila odlično trgovanje, vredno 27 miliona dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas je mirovao na cenovnom nivou od 11.000 dinara, uz realizaciju od 5,7 miliona dinara, dok su akcije zemunske Galenike Fitofarmacije isprometovane za 5,6 miliona dinara po prosečnoj ceni od 2.771 dinar, za 0,7 procenata višoj nego na prethodnom trgovanju.

Obične akcije Komercijalne banke su se takođe našle na listi dobitnika dana s rastom od 0,2 procenta, dostigavši novi najviši nivo u poslednjih 12 meseci od 2.505 dinara, a zabeležile su promet od 3,7 miliona dinara.

I gornjomilanovački Metalac je zaključio trgovački dan u "zelenom", ojačavši za 0,4 procenta na 2.050 dinara, uz realizaciju u iznosu 1,0 milion dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali s udelom od 64,38 odsto, i to u kupovini sa 63,24 procenta, a u prodaji sa 65,52 posto.

Državna dinarska obveznica serije RSO1467, s rokom dospeća u martu 2021. godine, zabeležila je promet od 306,4 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beogradska berza: NIS u fokusu investitora

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Mar.2019

BEOGRAD – Investiciona aktivnost na Beogradskoj berzi se danas zahuktala, pri čemu je na tržištu akcija najveće interesovanje vladalo za hartijama Naftne industrije Srbije, a berzanski indeksi su zaključili trgovanje sa dobitkom...Trgovanje državnim obveznicama Republike Srbije doprinelo je visokom...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.