Lavrov u Beogradu i Republici Srpskoj 28. i 29. oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020, 16:46

Lavrov u Beogradu i Republici Srpskoj 28. i 29. oktobra

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posetiće Srbiju 28. i 29. oktobra, potvrdila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. Član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas, povodom posete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, da Republika Srpska sa Rusijom ima odlične odnose, bez obzira na sve pritiske koji nisu mali.

"28. i 29. oktobra održaće se radna poseta ruskog ministra spoljnih poslova Srbiji. Predviđen je sastanak sa predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije, kao i prisustvovanje svečanosti povodom završetka unutrašnjeg uređenja Hrama Svetog Save i paljenja Večnog plamena na groblju Oslobodilaca Beograda", rekla je Zaharova, prenosi Sputnjik.

Ranije je saopšteno da bi Lavrov trebalo da se sastane i sa patrijarhom Irinejom.

Dodik: Lavrov u poseti Republici Srpskoj

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas, povodom posete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, da Republika Srpska sa Rusijom ima odlične odnose, bez obzira na sve pritiske koji nisu mali.

Dodik je rekao novinarima u Šipovu da su nekorektne optužbe za navodno rusko mešanje u ovdašnje unutrašnje poslove i da se upravo oni koji iznose takve optužbe najviše mešaju.

Dodao je da je dovoljno pročitati štampane medije i videti da je u njima više intervjua ambasadora u vezi sa situacijom u BiH, nego onih koji vode kampanju.

"To govori u kakvoj situaciji je Bosna i Hercegovina sa tog stanovišta", rekao je Dodik, prenosi Kliks.

Naglasio je da je veoma važno što Lavrov dolazi u Republiku Srpsku, dodavši da je zvanična poseta Bosni i Hercegovini samo neko formalno pokriće.

Istakao je da će sastanak rukovodstva Srpske sa Lavrovom biti organizovan u Istočnom, odnosno Srpskom Sarajevu.

Dodik je rekao da je planiran i zajednički ručak, nakon čega odlaze zajedno u Beograd.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.