Zagrađivanje parkiranog vozila biće krivično delo?

Izvor: Vesti-online.com, 24.Nov.2017, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrađivanje parkiranog vozila biće krivično delo?

Verovatno vam se bar jednom desilo da neki bahati vozač blokira vaš reuglarno parkirani automobil, na kraće ili duže vreme, i da zbog toga ne možete da se isparkirate. U Izraelu su odlučili da takvom ponašanju stanu na put, tako što će pooštriti kaznenu politiku.

Parlament ove države, Kneset, treba da donese zakon po kome će se zagrađivanje tretirati kao vožnja bez vozačke dozvole ili vožnja u alkoholisanom stanju

"Postojeći saobraćajni zakoni regulišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kretanje vozila, parkiranje i ponašanje pešaka, ali, na primer, ne regulišu dobro oblasti poput parkiranja na privatnim površinama i parkinzima ispred zgrada i drugih zajedničkih objekata", prenose lokalni mediji.

Zbog toga policija i druge službe koje sankcionišu nepropisno parkiranje u Izraelu nemaju jasna ovlašćenja kako da postupe kada je nečije vozilo zagrađeno na takvim površinama.

Upravo ta oblast trebalo bi da bude uređena novim zakonom koji će da spreči bahate vozače da parkiraju gde i kako im padne na pamet, ne vodeći računa od drugim parkiranim automobilima.

"Ova oblast biće regulisana u zakonu kao pretnja po bezbednost, na način da se prekršitelju stavlja na teret da ometa prolaz i kretanje drugim vozilima, za šta policija već ima ovlašćenja da reaguje."

U osnovi, novi zakon će omogućiti organima reda u Izraelu da kažnjavaju one koji zagrade druga vozila svojim automobilom na najrazličitijim lokacijama, a treba da deluje i preventivno kako bi se vozači obeshrabrili da tako nešto čine.

Samim zakonom nisu precizirane kazne, ali Fox News navodi da bi se u tom slučaju blokiranje parkiranog automobila našlo na listi krivičnih dela za koja je zaprećena kazna zatvora od 2 godine.

U nekim zemljama građani su se i sami udružili protiv bahatog parkiranja i zagrađivanja vozila, kao u slučaju grupe aktivista iz Rusije, koji video-snimke o svojim podvizima postavljaju na kanal "Stop a Douchebag" na Jutjubu:

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.