Zaev sumnja da je Mickoski umešan u bekstvo Gruevskog

Izvor: Beta, 26.Dec.2018, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev sumnja da je Mickoski umešan u bekstvo Gruevskog

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da sumnja da je lider opozicione VMRO DPMNE Hristijan Mickoski umešan u bekstvo bivšeg premijera Nikole Gruevskog u Madjarsku.On je u intervjuu kablovskoj Televiziji 24 objasnio da te svoje sumnje temelji u najasnoćama i tajnosti u susretima Mickoskog sa premijerom Madjarske Viktorom Orbanom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem neposredno pred bekstvo Gruevskog, ali i da ne može da tvrdi da su u tm susretima razgovaralo i o tom bekstvu."Svi znaju da je bekstvo pomognuto spolja. Mickoski je posetio Vučića i Orbana i nije objavio o čemu su razgovarali. Zašto je čkao da se Vučić vati iz Turske? Mickoski nije objavio ništa i posle toga se desilo ovo. Sumnjam da je umešan na osnovu informacija kojima raspolažem", rekao je Zaev.Premijer Makedonije je rekao i da je sumnjao da će Gruevski da pobegne i da je bilo takvih indicija, ali da nije bilo konkretnih informacija kako bi se to desilo.Zaev je ponovio svoje uverenje da ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski nije odgovoran za bekstvo Gruevskog, ističući da je MUP delovao u skladu sa ovlašćenjima i time dozvoljenim zakonskim okvirima.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaev sumnja da je Mickoski umešan u bekstvo Gruevskog

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Dec.2018

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da sumnja da je lider opozicione VMRO DPMNE Hristijan Mickoski umešan u bekstvo bivšeg premijera Nikole Gruevskog u Mađarsku...On je u intervjuu kablovskoj Televiziji 24 objasnio da te svoje sumnje temelji u najasnoćama i tajnosti u susretima Mickoskog sa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.