Zabranili im ulazak u zemlju, a hvale se njihovim gostovanjem FOTO

Izvor: B92, 28.Maj.2020, 12:21

Zabranili im ulazak u zemlju, a hvale se njihovim gostovanjem FOTO

Demokratska partija socijalista Crne Gore u spotu povodom Dana nezavisnosti koristi snimak Beogradskog sindikata, iako je članovima grupe zabranjen ulazak u CG.

Muzička grupa Beogradski sindikat reagovala je na video-spot opštinskog odbora DPS Nikšić u kom za promociji turističkih i festivalskih dešavanja u tom gradu koriste snimak njihovog nastupa, iako im je, podsećaju, od februara zabranjen ulazak u Crnu Goru uz obrazloženje da "predstavljaju opasnost po nacionalnu bezbednost".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Članovi BS navode da se na zvaničnom kanalu Televizije Nikšić na Jutjubu povodom 21. maja - Dana nezavisnosti Crne Gore pojavio video-spot u kojem se čelnici DPS, odnosno opštine Nikšić hvale kako je "Nikšić postao grad festivala", a uz to ide snimak koncerta Beogradskog sindikata na nikšićkom Bedem festu.

Članovi grupe kažu da im je drago što je njihov koncert ostavio takav utisak da je završio u kulturnoj promociji Crne Gore, ali napominju i da im nije drago što je u pitanju video-spot "koji očigledno služi za promociju jedne političke partije".

"Zna se da smo mi bend koji se ne bavi stranačkom propagandom, već nastupa za sve ljude koji vole našu muziku. Paradoksalno je to što je u pitanju promocija političke stranke ražima koji nam je pre samo tri meseca zabranio ulazak u Crnu Goru iz razloga nacionalne bezbednosti", kažu za Tanjug članovi BG sindikata.

Nije im, kažu, jasno kako istovremeno mogu biti primer "dobre energije u kojoj uživaju desetine hiljada mladih ljudi i onih koji se tako osećaju" i pretnja po nacionalnu bezbednost Crne Gore.

"Iskreno se nadamo da će vlast u Crnoj Gori uvedeti koliko je besmisleno ograničavati slobodu kretanja muzičarima, pesnicima, profesorima, akademicima i drugim intelektualcima iz Srbije samo zbog iznetog mišljenja", poručuju članovi benda.

Posle reakcija iz Beograda DPS je uklonio sa Jutjuba sporni spot.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.